Mazlumder 309. basın açıklaması

AKYAZI ADALET VE ÖZGÜRLÜKLER PLATFORMU 05.01.2013

BAŞÖRTÜSÜNE ÖZGÜRLÜK İÇİN 309. BASIN AÇIKLAMASINDA BERABERİZ

Zalim Generaller

Darbelerle ve darbecilerle hesaplaşmaya devam eden ülkemizin yakın tarihine damgasını vuran 28 Şubat postmodern darbesinin en önemli aktörlerinden biri olan dönemin genel kurmay başkanı İsmail hakkı karadayı'nın yargı önüne çıkarılması şüphesiz normalleşme adına önemli bir gelişmedir. Halkın oylarıyla seçilmiş bir siyasi iktidarı keyfi baskılarla istifaya zorlayan, Müslüman halkımızın temel haklarını acımasızca ellerinden alan, binlerce eğitim kurumunun kapanmasına yol açan ve on binlerce gencimizin eğitim hakkını gasp eden zalim generaller ve onların destekçileri elbette hak ettikleri cezaya çarptırılmalıdır. Ancak bundan daha önemli olan husus, ülkemizin biran önce darbe anayasasından ve darbeye zemin hazırlayan tüm yasal mevzuattan biran önce kurtulmasıdır. Yeni, sivil ve özgürlükçü bir anayasanın yapılmasında sivil siyasetin hızlı hareket etmesi ve halkımızın ortak isteği olan yeni anayasayı hayata geçirmesi gerekmektedir. Aksi halde darbeleri ve darbecileri koruyan mevzuat hepimizi tehdit etmeye devam edecektir.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan bir olay başörtüsü yasakçılarının hala toplumumuzun geleceğini tehdit eden bir zihniyete sahip olduklarını göstermiştir. Bilindiği gibi Sultanbeyli'de bir ekmek fırınında çalışan Betül Koç isimli gıda mühendisinin işyeri ruhsatı için talep ettiği belge, başvurusunda başörtülü fotoğraf verdiği gerekçesiyle Gıda Mühendisleri Odası tarafından reddedilmişti. Oda başkanı tepkilere rağmen gayet pişkin şekilde yasağı savunmuş ve "Odamız başörtülü fotoğrafla işlem yapmamaktadır" diyerek yaptıkları işlemin yasal olduğunu savunmuştur.

Askeri vesayetin egemen olduğu dönemde danıştayın yasakçı kararlarını kendine referans yapan oda başkanına öncelikle temel insan hakları dersi verilmesi yararlı olacaktır. Aksi halde bu tür cahilliklerin neden olduğu keyfilik ve ayrımcılık yüzünden insanlarımız acı çekmeye devam edecektir. Gıda Mühendisleri Odasını insan hakları değerlerine saygılı davranmaya ve başörtüsü yasakçılığından biran önce vazgeçmeye çağırıyoruz.

Son olarak, Suriye'de devam eden vahşet ve katliam nedeniyle kardeşlerimiz bu kış koşullarında büyük bir mücadele sergilemekte, hem zalim esad rejimine hem de açlık ve yokluğa göğüs germeye çalışmaktadır. Suriye'nin onurlu halkına selam olsun, direnişleri mübarek olsun. Suriyeli mazlum kardeşlerimiz için elimizden gelen yardımı yapmayı sürdürelim, "bir ekmek, bir battaniye" kampanyasına katılarak bu zulme sessiz kalmadığımızı gösterelim inş.

Önümüzdeki hafta cumartesi saat 12:30'da görüşmek dileğiyle Allaha emanet olunuz.

Akyazı Adalet Ve Özgürlükler Platformu Adına

Mazlumder Akyazı sözcüsü