Mazlumder 306. basın açıklaması

BAŞÖRTÜSÜNE ÖZGÜRLÜK İÇİN 306. BASIN AÇIKLAMASINDA BERABERİZ

AKYAZI ADALET VE ÖZGÜRLÜKLER PLATFORMU 15.12.2012
BAŞÖRTÜSÜNE ÖZGÜRLÜK İÇİN 306. BASIN AÇIKLAMASINDA BERABERİZ
Baas Rejimine destek olan, sessiz kalan ya da Mazlum halka bırakın kendisini koruyacak silah insani yiyecek, giyecek, barınma, ısınma gibi ihtiyaçların karşılanması için kılını kıpırdatmayan kimseler gibi olsaydık, bu Emperyalist müdahaleye karşı çıkışımızın da bir anlamı olmazdı.
Dünyanın Emperyalizme karşı mücadele ekseni Müslüman coğrafya üzerindedir. Bölge halkları ve ipotek, vesayet altındaki rejimler ABD tahakkümünün altında ezilmektedirler. Birçok tam bağımsız olmayan Bölge Ülkesindeki ılımlı iktidarlar, kendi çağırmadıkları ama üzerlerine kalmış bu vesayetler altında ezilmektedir. Emperyalist ülkenin tahakkümündeki Birleşmiş Milletler denen yapılanma mazlum halkların dertlerine etkin çare olmamaktadır. Bu yapıların zamanla çözülmesine yönelik çabalar ayrı ve çetrefilli bir çok argüman içerebilir. Ama ABD ve diğer Emperyalistlerin fiilen yerleştikleri Irak, Afganistan ve işbirliği içerisindeki müttefik ülkelerdeki varlığı kabul edilemez ve zaten Rusya gibi bir Emperyalist Devletin işbirlikçiliğinden kurtulmak üzere olan Suriye?nin ABD tahakkümüne girmesine yol açacak müdahalede aynı sebeplerle karşı çıkılacak bir müdahaledir.
Öte yandan Mısır?da yaşananlar tabansız isimlerin uluslararası merkezler, medya ve şiddete başvurmaktan kaçınmayan güruhlarla işbirliği içerisinde siyaseti gasp etme çabalarını çok bariz bir şekilde ortaya çıkarmış bulunuyor. Dünyanın her yerinde dikta düzenleri sandıktan, referandumdan, halktan kaçmaya çalışır. Buna karşın halk tabanına dayanan güçler ısrarla halkoyuna başvurulmasını savunurlar. Mısır?da ise diktatörlükle suçlanan İslamcılar sandığa gitmeyi savunurken, sözde kitleleri temsil ettiğini söyleyenler referandumdan kaçmak için çare arayışındadırlar. Mısırda yapılacak referandumu destekliyor ve islami hareketin güçlenmesini temenni ediyoruz. Gelecek hafta cumartesi saat 12:30?da buluşmak üzere Allah?a emanet olunuz.

Akyazı Adalet Ve Özgürlükler Platformu Adına
Mazlumder Akyazı Şube Başkanı