Mazlumder 301. basın açıklaması

BAŞÖRTÜSÜNE ÖZGÜRLÜK İÇİN 301. BASIN AÇIKLAMASINDA BERABERİZ

VEBALİ ÜZERİNİZDEDİR


Bu sabah Siirt'in Pervari ilçesi kırsalında düşen mi? Düşürelen mi? Helikopterde hayatlarını kaybedenlere rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Terörü teröristleri ve işbirlikçilerini tel-in ediyoruz.



Siyasi ve toplumsal sorunlarımızın çözümü, ne kadar gecikirse, maliyeti de o oranda artış göstermektedir. Başta kürt meselesi olmak üzere bugüne kadar halkımıza maddi ve manevi faturası korkunç boyutlara ulaşan sorunlar ne yazık ki tam manasıyla çözümlenmemektedir. Her yanımızı kuşatan şiddet sarmalı yüzünden toplumumuz tam bir travma yaşamakta, masum insanlarımız hayatını kaybetmeye devam etmektedir. Geçtiğimiz günlerde Şemdinli'de bomba yüklü bir aracın patlatılması sonucu bir çocuğumuz ve bir sivil vatandaş hayatını kaybetmiş, yaralanmalar olmuştur. Hiçbir ahlaki ve insani değer gözetmeksizin yapılan bu terör saldırıları en kutsal hak olan hayat hakkını ihlal etmektedir. Ne adına ve kim tarafından yapılırsa yapılsın masum insanlarımızın canına kasteden bu tür eylemleri bir kez daha lanetliyoruz. İktidara ve muhalefete sesleniyoruz! Terörden akan kanların yanan canların vebali hepinizin üzerindedir. Politikalarınızı ülke insanının huzur ve saadeti üzerine yapmaktır göreviniz.



Diğer taraftan bilindiği gibi Gazze'ye insani yardım götürürken Siyonist israil rejimi tarafından saldırıya uğrayan Mavi Marmara gemisinde Şehid edilen 9 kardeşimizin aileleri ve bu saldırıda mağdur olan diğer kardeşlerimizin açmış oldukları dava nihayet başladı. Bu dava siyonist katillerin ilk kez yargılanacağı bir dava olması bakımından tüm dünya tarafından yakından takip ediliyor. İsrailli üst düzey yöneticiler ve cinayet emrini gerçekleştirenler hakkında müebbet hapis cezaları istenen dava, siyonistlerin adalete hesap vermesi ve cezalandırılmaları için çok önemli bir fırsat sunuyor. Bu davanın takipçisi olacağız ve Şehid edilen kardeşlerimizin yakınlarının adalet taleplerine sonuna kadar destek vereceğiz.



Bu gelişmeler yaşanırken Suriye'deki insanlık dışı Esad vahşeti tüm hızıyla sürmektedir. Yanı basımızda devam eden bu katliamı maalesef halkımız artık kanıksamış durumda ve bir film gibi izlemekte, duyarlılığımız kaybolmakta ve insani hislerimiz körelmektedir. Oysa Müslümanlar bir binanın tuğlaları gibidir ve birbirlerinin acısını, ıstırabını dindirmekle mükelleftir. Bu yüzden Suriye bizler için en yakın imtihan alanlarından biridir. İmtihanı kaybetmemek ve kardeşlerimize kol kanat germek bakımından lütfen yardımlarımızı esirgemeyelim. Dualarımızı, selamlarımızı ve dayanışma duygularımızı Suriyeli mazlum kardeşlerimizle paylaşalım inş.



Adaletin, özgürlüğün ve barışın sağlandığı, hakkın hakim olduğu bir dünya özlemiyle basın açıklamamızı bitiriyor, önümüzdeki hafta cumartesi saat 12:30'da buluşmak üzere Allaha emanet olunuz.

Akyazı Adalet Ve Özgürlükler Platformu Adına

Mazlumder Akyazı sözcüsü

İrfan ALEMDAR

12 Ara 2012 - 17:03 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.