Mazlumder 298. basın açıklaması

AKYAZI ADALET VE ÖZGÜRLÜKLER PLATFORMU 20.10.2012 BAŞÖRTÜSÜNE ÖZGÜRLÜK İÇİN 298. BASIN AÇIKLAMASINDA BERABERİZ

ALLAH (CC) HESABI BÜTÜN HESAPLARIN ÜZERİNDEDİR

Mübarek Kurban bayramına yaklaşmakta olduğumuz bugünlerde ülkemizde yaşanan terör ve şiddet olayları en temel insan hakkı olan yaşam hakkını ihlal etmeyi sürdürüyor. Güneydoğudan her gün çatışma ve ölüm haberleri gelmeye devam ettiği gibi Kürt meselesini bahane eden iç ve dış güç odaklarının halkımız arasında kin ve nefret tohumları ekmekten vazgeçmedikleri görülüyor. Böylece ülkemizin siyasi ve ekonomik istikrarsızlığından medet uman malum çevrelerin daha fazla ölüm ve daha fazla kan istedikleri bir dönemi ne yazık ki yaşıyoruz.

Suriye'de devam eden zulüm, katliam ve her türlü insan hakları ihlallerine rağmen dünya sistemi bu insanlık dışı cinayetleri izlemekle yetiniyor. Dün Bosna'da sergilenen ikiyüzlülük bugün aynen Suriye'de tekrarlanıyor. Batı, kendi çıkarları söz konusu olduğunda savaş ve işgal politikalarını devreye sokarken, İslam dünyasının bölünüp parçalanmasına her zaman çanak tutuyor. Suriye'deki rejim değişikliğinden Müslümanların kuracağı bir hükümete geçiş yapılacağı endişesi yüzünden katliama sessiz kalan batı, aynı zamanda İslam dünyasının kalbinde bir hançer olan israilin güvenliğini de korumanın hesaplarını yapıyor. Dolayısıyla emperyalist katillerin bu hesaplarına karşı ne yazık ki biz Müslüman toplumların ne bir projesi ne de akan kanı durdurmak için bir planları bulunmuyor. Fakat Allah'ın hesabı bütün hesapların üzerindedir ve inşallah Suriye'deki direniş zafere ulaşacaktır.

28 Şubat dönemini araştıran meclis komisyonuna ifade veren eski başörtülü milletvekilimiz Merve Kavakçı, yaşadığı zulmü ve haksızlığı bir kez daha gündeme getirmiştir. Meclisten kovulan, vatandaşlığı elinden alınan ve ülkesini terk etmek zorunda kalan Kavakçıya bu zulmü reva görenlerden mutlaka hesap sorulmalıdır. Başörtülü olarak özgürce kamuda çalışmayı engelleyen her türlü yasal ve hukuki engeller biran önce kaldırılmalı ve başörtülü insanlarımıza yapılan ayrımcılık giderilmelidir.

İslam aleminin mübarek kurban bayramını tebrik ediyor, başta Suriye olmak üzere İslam beldelerinde akmakta olan kardeş kanının biran önce durdurulması için sorumlu olan herkesi göreve çağırıyoruz. Bayram boyunca yoksul ve yetimleri unutmayalım, kardeşliğimizin gereği olan yardımlaşma ve dayanışmayı gösterelim. Bayramınız mübarek olsun.
Gelecek hafta Cumartesi 12:30'da buluşmak üzere Allaha emanet olun
Akyazı Adalet Ve Özgürlükler Platformu Adına