Kuzulukta Oryantring Günü

11 Mayıs Dünya Oryantiring Günü kapsamında kuzulukta 4 okulun katılımıyla oryantiring yarışmaları düzenlendi.

Kuzuluk Dr. Enver Ören Ortaokulu Teknoloji Tasarım Öğretmeni ve oryantiring Antrenörü Emel Nilay KARAKUŞ tarafından  hazırlanan program renkli görüntülere sahne oldu. Oryantiring Federasyonunun Guinnes rekor larına aday olduğu günde bir katkıda Kuzuluktaki okullardan geldi. Kuzuluk Dr. Enver Ören Ortaokulu AKV Topçusırtı İlk Ve Orta Okulu İşmont Halil Bildirici Anadolu Meslek Lisesi Ve Kuzuluk İlkokulu Öğrencileri Oryantring günüde kıyasıya yarıştı.106 öğrencini yarıştığı yarışmalarda Büyüklerde 1.Samet ENGİNSOY 2. Mert YILMAZ 3. Şamil DURAK  Yıldızlarda 1. Enes ATASOY 2 . Onur Melih GELGÜL 3. Esra AKSOY ve Elanur ÖZDEMİR  Küçüklerde 1. Yavuz OSMANOĞLU 2.Salih AKOĞLU 3.Ömer DERTLİOĞLU oldu.Haritada yön ve hedef bulmaya dayalı oryantiring sporunun ülkemizde gelişmesi ve yaygınlaştırmasını amaçlayan federasyonun çalışmaları devam ediyor..

Oryantring Nedir?

Türkiye'de oryantiring, 1970'lerden beri silahlı kuvvetlere bağlı kurumlar ve diğer kamu kurumları bünyesinde yapılmaktadır.1999'da İstanbul ve Ankara'da halka açık oryantiring grupları kurulmuş ve faaliyete başlamıştır.Türkiye'de resmi örgütlenme çalışması 2001 yılında başlamış ve 2002 yılında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Dağcılık Federasyonu'na bağlı Oryantiring Asbaşkanlığı kurulmuştur. Asbaşkanlık 2004 yılında İzcilik Federasyonu'na bağlanmıştır. 2006 yılında bir Oryantiring Federasyonu kurulması kararı alınmış olup, 28 Mart 2006 tarihinde İzcilik Federasyonu'nundan ayrılan Oryantiring, 19 Haziran 2006 tarihinde kurulan Oryantiring Federasyonu'na bağlanmıştır.2006 yılının son dönemlerinde özerliğini isteyen Federasyon, 2007 mart ayında birinci genel kurulunu yaparak özerk federasyon olmuştur.

13 May 2016 - 11:04 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.