Kuzuluk Mahalle sakinlerinin yükselen feryatları

Kuzuluk Mahalle sakinleri yaklaşık üç yıldan beri süregelen alt yapı çalışmalarının tamamlanamamasından hayli şikayetçiler ve sıkıntıdalar.

9d9795eb438f4e3fc80f415457c6cad1.jpg
b9cb27020bf806226d8549b1c07c4bc0.jpg
+5
Haber albümü için resme tıklayın

YETTİ GAYRİ CANIMIZA TAK ETTİ

Akyazı’nın gerek nüfus ve gerekse alan bakımından en büyük Mahalle konumunda olan ve aynı zamanda Turizm bölgesi içinde yer alan Kuzuluk Mahalle sakinlerinin dertleri ve o dertlerden doğan feryatları bir türlü bitmiyor hatta her geçen gün daha da yükseliyor.

ALT YAPI SORUNU

Kuzuluk Mahalle sakinleri yaklaşık üç yıldan beri süregelen alt yapı çalışmalarının tamamlanamamasından hayli şikayetçiler ve sıkıntıdalar. Önce kanalizasyon ardından içme suyu  şebeke yenileme çalışmasının başlatıldığını anlatan Kuzuluk Mahalle sakinleri üzerinden yaklaşık olarak üç yıl geçmesine rağmen alt yapı çalışmalarının tamamlamamış olmasının kendilerinde büyük sıkıntılar oluşturduğuna dikkat çekerek, başlatılan bu çalışmaların bir an önce tamamlanmasını istiyoruz açıklaması yapıyorlar.

Sürmekte olan alt yapı çalışmalarının adeta baştan savma bir çalışma düzeni içinde sürdüğüne de dikkat çeken Kuzuluk Mahalle sakinleri, evlere yeni hattın bağlıyoruz diyerek evlerinin önünün ve bahçelerinin makine eşliğinde kazıldığını, aradan geçen zamana rağmen ve adeta delik deşik duruma getirilen bir çok bahçenin kazılan kısmına yeni su borusunun döşenerek açılan yerlerin kapatılmadığından şikayet ederek, bu durumun hem göz zevklerini bozduğunu hem de evlerine giriş ve çıkışta büyük zorluklar çektiklerini belirterek kazılan bahçelerinin bir an önce yeni hattın bağlanarak kapatılmasını yetkililerden beklediklerini söylediler.

Sürmekte olan alt yapı çalışmalarında yeterli kontrolün yapılmadığına da şahit olduklarını belirten Kuzuluk Mahalle sakinleri, bu böyle devam ederse ihaleyi kazanan firmalar tamamladık dedikleri işlerini ilgili Kuruma teslim etmekte zorlanırlar. Çünkü birçok yerde arızalar ortaya çıkacak açıklamasını da yapmayı ihmal etmediler.

ASFALT SORUNU

Alt yapı çalışmaları nedeniyle tüm yollarının bozulduğuna, yapılan küçük pansumanlarla sıkıntının giderilmeye çalışıldığına da dikkat çeken Kuzuluk Mahalle sakinleri, yollarımızı böyle bozuk gördükçe moralimiz bozuluyor. Ayrıca yazın toz solumak ve yutmaktan kışın da çamurda yürümekten artık bıktık yollarımızı kim asfaltlayacaksa asfaltlasın artık dayanacak gücümüz kalmadı diyerek tepkilerini ortaya koyuyorlar.

Kuzuluk Şose, Orta ve Topçu sırtı Mahalle ana yollarının bir türlü asfaltlanmıyor olmasının altında yatan nedeni bilmediklerini, öğrenmenin de hakları olduğunu belirten sakinler, geçtiğimiz hafta içinde Şose Mahallesi anayolunda asfalt söküm makinesinin çalıştığını, yolu iki taraflı olarak birer metre kazımasından şunu anlıyoruz ki, gazımızı almak için kazılan yolun o bölümüne yine yama yapılacak. Biz yama görmekten de artık bıktık. Adam gibi asfalt dökülmesini istiyoruz açıklaması yaptılar.

Kuzuluk Mahalle sakinleri bu konunun artık dayanacak güçlerinin kalmadığını belirterek açıklamalarını şöyle bir tekerleme ile tamamladılar “Yetti gayri artık canımıza tak etti. Dayanacak gücümüz de kalmadı. Toz yuta yuta neredeyse verem olacağız. Kurtarın bizi”

24 Eki 2017 - 13:05 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

M.ahmetREİSM.ahmetahmetAkyaxılı - Kuzuluk tamı oturuyorsun acaba bol keseden konuşuyorsun bide reis yazmış sın orayaYAV KARDEŞİM YAPARLAR OLMAZ ;YAPMAZLAR OLMAZ,NE YAPACAK YEREL İDARECİLER.NE YAPACAKTA YARANACAK SİZ KUZULUK HALKINA ANLAMADIM GİTTİ.YAPSALAR SİTEM YAPMASALAR SİTEM NASIL OLACAK BU İŞLER ANLAMADIM GİTTİ.AMA İŞ KARALAMAYA GELDİMİ ONU İYİ BECERİYORLAR YAZIKTIR BU KADAR İNSAFSIZ OLMAYIN.SAYGILAR.Bu konuların hepsini bimer ve cimere taşdıdım tâbi hiç Bir hareket olmadı bunun cevabı yerel seçimlerde verilir ozaman anlarlar bu saatten sonra evimin önüne kırmızı halı serseler benden ve ailemden oy alamaz akpzahmetsız rahmet olmazBir sene sonra önce doğal gaz için kazarlar sonrasını Allah bilir...başımızda böyle idareciler olduğu müddetçe bu böyle gidecek

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ekim 13:05