Kutluata'dan Üstün'ün 'Öcalan' açıklamasına sert tepki!

Kutluata bugün MHP İl Binası'nda düzenlediği basın toplantısında geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında çözüm süreciyle alakalı açıklamalar yapan Ak Parti Sakara Milletvekili Ayhan Sefer Üstün'ün PKK Lideri Abdullah Öcalan'la ilgili söylediği sözl

MEDYABAR.COM

Ak Parti Saakrya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalında yayınlanan programa katılarak çözüm süreciyle alakalı sorulan soruları yanıtlamıştı. Üstün, 'Abdullah Öcalan serbest bırakılır mı?' sorusunun sorulması üzerine 'Bir insan barış için önemli adımlar atmışsa kendisi için de bir güzellik yapılmasını bekler.' şeklinde cevaplar vererek büyük tepki toplamıştı..

Ayrıca yaptığı açıklamaların devamında PKK Lideri Abdullah Öcalan hakkında empati yaparak kendini onun yerine koyduğunu söyleyen Milletvekili Üstün'e bugün düzenlenen basın toplantısnında bir tepki de MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata'dan geldi.

Kutluata yaptığı açıklamada Ak Parti Hükümeti içerisinde PKK örgütü tarafından kullanılan milletvekillerinin olduğunu ve bu kişilerin içerisinde bir kişinin de Sakarya'nın milletvekili olduğunu kaydederek,"Biz AKP'de PKK tarafından kullanılan milletvekilleri olduğunu biliyoruz. Çeşitli zamanlarda da görüyoruz. Ama bunlardan bir tanesinin Sakaryalı'ların oylarıyla seçilmiş olması Sakarya için bir hüzün olarak karşımıza çıktı. Bu işin en üzücü taraflarından bir tanesidir." şeklinde konuştu.

ÜSTÜN NE DEMİŞTİ? İŞTE SÖZLERİ 

Kendisini Abdullah Öcalan'ın yerine koyduğunu belirten Milletvekili Üstün'ün öncelikle Sakarya'da bulunan 117 şehidin ailesine gerekli açıklamayı yapması gerektiğini belirten Kutluata şunları söyledi:"Kendisini Öcalan'ın yerine koyarak konuştuğunu söyleyen bu milletvekiline hatırlatmak lazım ki Sakarya'da 117 tane şehidimizin Türkiye'de onbinlerce canvermiş insanımızın yakınlarıyla ilgili bir açıkalma yapması lazım. Bu şahıs kendisini terörist başının yerine koyduğuna göre şehitlerimizle ilgili ne diyor, şehitlerimizin ailelerine karşı acaba terörist başının tavrıylamı kendisini konumlandırıyor bunu açıklaması lazım. Eğer açıklayacak hali varsa." 

Milletvekili Münir Kutluata düzenlenen basın açıklamasında Ak Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün'ün yaptığı 'Öcalan' açıklamasının yanı sıra gündeme dair diğer olayları da değerlendirdi. Kutluata geçtiğimiz gün Diyarbakır'ın Lice'de bulunan 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'nda gönderden yüzü maskeli bir kişi tarafından indirilen Türk Bayrağı'yla ilgili basın mensuplarına çeşitli açıklamalar yaptı. Konuşmasının devamında ilimizin büyük ölçüde zarar gördüğü sel felaketine de değinen Kutluata felaketin dere yataklarındaki yapılaşma sebebiyle meydana gelmiş olabileceğini aktardı..

13 Haz 2014 - 17:08 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

KÜRŞAT - YAKIŞIR BENİM TOSUNUMA.ZATEN GENEL BAŞKANLARIDA,BEN PAPAZ CÜBBESİ BİLE GİYERİM DEMEMİŞMİYDİ.İKTİDARDA KALMAK İÇİN BUNLAR ŞEYTANIN BİLE YERİNE KOYARLAR KENDİLERİNİ.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Haziran 17:08