KOSGEB kredisini Akyazı’da Siyasetçiler ve Zenginler mi almış

Esnaflar arasınd can suyu kredisi olarak adlandırılan KOSGEB kredilerinin kimlerin yararlandığı tartışılıyor. KOSGEB liste açıklamayınca isimlerde havalarda uçuşuyor..

 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), 1 Ocak 2017'den "Sıfır Faizli Kredi Destek" programı kapsamında esnaflara bankalara 12 ay ödemesiz sıfır 36 ay vadeli 50 bin lira kredi kullandırmak için başvuru aldı.

 

   19 Aralık sabahı başlayıp 3 gün süren başvurular sonrasında Sakarya'da 4 bin 414 başvuru oldu.

 

TÜİK verilerine göre illere göre kota uygulandığı için Sakarya'dan yalnızca 184 kişi krediden yararlanabildi..

 

Zor durumda olan esnaflara verileceği belirtilen KOSGEB kredisi konusunda Akyazı'da çeşitli söylentiler dolaşmaya başladı. Özellikle sosyal medyada hararetli tartışmalar var.

 

  Yapılan tartışmalarda 12 ay ödemesiz sıfır 36 ay vadeli 50 bin lira kredi için Akyazı'

da yüzlerce esnafın başvurduğu zor durumda olan esnafa can suyu olması beklenirken bazı siyasetçi ve zengin işadamlarının bu krediyi aldığı iddiası tartışılıyor.

 

 KOSGEB kredisi aldığı iddia edilenler arasında gerek  Adapazarı'ndan gerekse Akyazı'dan hali vakti yerinde olan şirketlerin  faydalandığı konuşuluyor.


  Mali kriterleri iyi olan aralarında demir ticareti yapan entegre tavuk tesisi sahipleri,kuyumcu hatta hatta ünlü mobilya mağazalarının sahiplerinin bu krediyi aldıkları konuşuluyor

 

  Konuşuluyor diyoruz çünkü ; KOSGEB krediden kimlerin yaralandığına dair listeyi açıklamadığından dolayı  tüm bunlar  birebir görüşmeler sonrasında anlatılanlar..

 

  Kredi almaya hak kazananlar arasında 15 Temmuz Darbe girişimi sonrasında kapatılan ve yöneticileri tutuklanan işadamlarının derneklerinin eski üyesi isimler olduğu da iddialar arasında

 

 Yaklaşık 4 bin esnafın hayalini kurduğu KOSGEB kredisinde eskilerin deyişi gibi 'Para parayı çekti' ve parayı olanlar kredi almaya hak kazandı

 

 Kredi  çıkarsa işlerimi düzeltirim hayali kuranlar ise hayallerini yılbaşı piyango biletine bağladılar..

31 Ara 2016 - 13:34 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

I ERDOGANMerveRızayorgunAkyazı lı Esnaf Adam Gibİ AdamyavuzKÜRŞADFETÖSAVAR - SAKARYA EKONOMISINI 184 KIAI KURTARDIMI SIMDI 4 400 TANE KUSKUN INSAN BIRAKTINIZ ARKADA DEGDIMI EVET TV REKLAMLARINDA MORAL VE MOTIVASYON POMPALANDI YA SIMDI VERILECEK CEVABINIZ VARMI YOK REFERANDUM UZERI YAPILAN AMACLANAN HEDEF TUTMADI SAPTI HAYDI HAYIRLISIBiz fakiri degil zenginim gozunu doyuramadik... inanki daha buyuk mevlalar verilse daha buyuk zenginler atardi oltayi.. allahh gozlerini doyursuzz. AcgozlulerYazıklar olsun.

Resmen bizimle alay ettiniz.

Biz kol saati aldık. İlk seçimde size iade etmek şart oldu.bizde esnafız küçük ama bize cıkmadı :(Evet bu koskep kredisinden neden yararlanamadık bilmiyorum ama burda Devlette yanlış yaptı ve tv lerden insanları yanılttı ve önüne gelen bu krediye baş vurdu.Devlet demiyor ki 15000 kişiye verecegiz küçük esnafa 30 tl ile 50 bin tl araasında kredi verecegim diyor insanların tam bilgilendirilmeden baglı oldugumuz odalar a borcu olanlar oda kayıt belgesi için borcunu öedemeden bu belgeyi alamadı.Sicil kaydı bitenler sicil için 125 tl ödemeden bu kayıt işlemi yapılmadı ve muhasebeler bu iş için esnaftan 150.00 tl almadan bu işi yapmadı devlet burda esnafla alay eder gibi oldu ve helel haram karişmış kim torpil yaptıra biliyorsa bu krediyi aldı ama 30 000 tl yede mürecat ettik aynı rezillik orda da çıktı işini yürütenler krediyi aldı sonrada yok para bitti yok bilmem ne bilmem neler.Ayıptır ben şimdi ne yapayım devletemi küseyim benimle alay ettigi için yoksa burdaki Akyazımızın hala duymayan zenginlerinemi bilmiyorum ama yazık yazık yazık lar olsun buranın yöneticilerine.Eger bir haksızlık yapıyorlarsa yazık onlara hakkımı Allahın huzurunda alıcam biraz vicdanınızı dinleyim sn yöneticiler ayıp yaptıgınız ayıpp...ben ticarete babamın yanında başladım babam bıraktı ben devam ediyorum ne ben nede babam bu bahsettiğiniz kredilerden alamadık niye çünkü birilerine yağ çekmedik çekmemde,bende duydum akyazıda bu krediden faydalanların kim olduğunu çarşı içinde kuyumcu ana cadde üzeirnde pvc cam işi yapan yükünü almış sakallı abimiz fırıncı bir kaç kişi benim yanımda 12 tane sigortalı eleman var ben müracat bile etmedim çünkü bize vermicekleri belliydi,şimdi bu kredilerden alan esnaf abilerimize sesleniyorum aynaya bakıp kendinize bu paranın helalmi olduğunu sorun vicdanınız rahatsa bişey diyemem allahın adaleti er yada geç yerine gelir..alattin abi senide tebrik ediyorum duygularmıza tercuman olmuşsun keşke yasak olmasada isimde yazabilseydin kimin ne mal olduğunu halkta öğrenseydiÇok isabetli bir yazı olmuş.Tebrikler Sayın Alaattin abimiz.bence fetö artığı bu zevata (iş verenler) tek tek incelemeye alınımalı...kendisi tam bir sülük cinsi lümpen olup türkiye ye komonizm gelse kendisi akyazının en önde komonistti olur...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 31 Aralık 13:34