Konut fiyatları yüzde 30 - 40 arası yükselecek!

Sakarya Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Odası Başkanı Selçuk Başak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada 3 kata imar izninin verilmesiyle arsa fiyatşarının aşırı derecede yükselmesinden dolayı konut fiyatları %30-40 yükselecek.

MEDYABAR.COM

Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Odası Başkanı Selçuk Başak, 3 kat için vatandaşların konut ve arsa fiyatlarının düşeceği yönündeki beklentileri olduğunu ancak bu durumun söz konusu olmadığını kaydetti.

ARSA VE KONUT FİYATLARI YÜKSELECEK

Kısa bir süre önce, 3 kata izin vererek 1/1000 ölçekli imar uygulama planını kabul eden Adapazarı, Erenler ve Serdivan Belediyesi kararı onay için Büyükşehir Meclisi'ne göndermişti. Başkan Selçuk Başak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada 3 kata imar izninin verilmesiyle arsa fiyatşarının aşırı derecede yükselmesinden dolayı konut fiyatları %30-40 yükselecek.

"Mayıs ayında yapılan Büyükşehir Meclisinde kabul edilen yeni yönetmelikle birlikte 3 kata onay çıktı. 3 kata çıkan onayla beraber taban alanlarında bir değişiklik oldu. Yaklaşık 0.5 puanında bi düşüş oldu. Yıl başından sonra başlıyacak olan projeler arasından yeni projelerde en azından %30la %40 arasında bir fiyat farkı olacağını tahmin etmiyorum, söylüyorum. Bu benim işim. Görünen köy klavuz istemez. Vatandaş bize de geliyor şu dakikada daire alacaklarda da işte 3 kat çıktı daire sayısı fazlalaştı inşaat sayısı fazlalaştı bu yüzden konutların fiyatların ne zaman düşeceğini söyleyen, onu bekleyen çok insan var. Bunlar mümkün değil, konut fiyatlarının düşmesi yine söylüyorum %30la %40 arasında konut fiyatları zamlanacak. Başka bir formüller vardı ama uygulanmadı. Süreç bugüne kadar geldi. Fakat gayrimenkul alacak özellikle daire alacak olanlar bu konuda yıbaşından sonra çıkacak olan projelerle beraber yüksek fiyatlara gayrimenkul sahibi olacaklar. "

'DAİRELERİNİ HEMEN SATIN ALSINLAR'

Başkan Selçuk Başak, 3 kat izniyle birlikte konutların çoğalıp, fiyatların bu sebeple düşeceği beklentisi olan vatandaşların bir an önce ev sahibi olmaları gerektiğini vurgulayarak, 

"Ben buradan Emlakçılar Odası Başkanı olarak gayrimenkul alacaklara eğer bugün imkanları varsa bulabiliyorlarsa keselerine göre bugün hiç düşünmeden dairelerini satın alsınlar diye söylüyorum. Bunun sebebi şu; arsa sahiplerinin arsa fiyatlarının aşırı derecede yükseltmelerinden dolayı konut fiyatları yükselecek."

 şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belelediyesi Meclisi'nde 2 katla ilgili daha önceki süreçte yapılan değişikliklerin sonrasında da fiyatların yükseldiğine dikkat çeken Başkan Başak, aynı sürecin 3 kat izni sornasında da yaşanacağına işaret etti.

3 katla ilgili imar planına izin çıkan Serdivan, Erenler ve Adapazarı ilçelerinde kentsel dönüşümün uygulanmadığı göz önünde bulundurulduğunda, konut açığının yaşanacağını kaydeden Başkan Başak, bu sürecin 5 ile 10 arasında devam edeceğini belirterek,

"Yüzlerce binlerce 4 katlı 5 katlı binalar var şehir merkezlerinde. imkanı olan kişiler 4 katlı 5 katlı binalardan imkanı neticesinde yeni dairelere geçmeye çalışıyor. Biraz daha durumunu düzeltip yeni daire almak isteyen çok insan var. Sakarya'da ki Adapazarı'nda özellikle Erenler, Serdivan ilçesi ve merkezi ön görürsek yaklaşık 5 yıl en azından konutla ilgili açığın devam edeceği düşüncesindeyim.

Çünkü kentsel dönüşüm yapılmadığı sürece bu 10 yıla kadar da çıkabilir. Serdivan ve Erenler'i de bu işin içine kattığımızda konut açığının 5 yılla 10 yıl arasında kapanacağını düşünmüyorum."

 şeklinde konuştu.

11 Ara 2014 - 17:00 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

Fırsatlar zamanında değerlendirilirse kazandırır - AKYAZIDA DA NİSAN AYI GİBİ 3 KAT ÇIKACAK AKYAZI DA ARSA VE DÜKKAN + DAİRE FİYATLARI YILBAŞINDAN SONRA EN AZ %30, % 40 ORANINDA ARTMASI OLASI GÖZÜKUYOR.BU ÜÇ LÜYE YATIRIM DÜŞÜNENLER BİR AN ÖNCE YATIRIM TERCİHLERİNİ YAPIP ALMALILAR BAŞKA HİÇ BİR YATIRIM GAYRİMENKULE OLAN YATIRIMDAN FAZLA DEĞER KAZANDIRMAZ BU BİR GERÇEK

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Aralık 17:00