Kış öncesi bu habere dikkat!

AGDAŞ, verimli kullanım için kombi, şofben ve doğalgaz sobalarının yıllık bakımlarının yaptırılması konusunda tavsiyede bulundu.

AGDAŞ, verimli doğalgaz kullanımı için kombi, şofben ve doğalgaz sobalarının kış gelmeden yıllık bakımlarının yaptırılması konusunda tavsiyede bulundu. Yapılan açıklamada; kombi, şofben ve doğalgaz sobası gibi yanıcı cihazların zamanla tozlanma, kirlenme vb. nedenlerle çalışma sisteminin olumsuz etkilendiğini bu sebeple bakım yaptırılmasının cihazların ömrü ve daha verimli çalışması açısından önemli olduğu aktarıldı. Bakım yapılan cihazların tasarruf açısından da oldukça etkili olduğu bilgisini verildi. Yine aynı şekilde yakıt cihazlarının bağlı olduğu bacaların bakımlarının da yılda bir kez yetkili baca temizleme firmalarına temizlettirilmesi hatırlatıldı.

 

Havalandırma Menfezlerini Asla Kapatmayın


Yapılan açıklamada en sık tekrarlanan hatanın havalandırma menfezlerinin kapatılması olduğu belirtildi. Doğalgazın havadan daha hafif bir gaz olduğu için kaçak olduğunda havaya yükseldiğini ve bu menfezlerden dışarıya çıktığını, menfezlerinin kapalı olması durumunda ise gazın içerde birikerek büyük bir tehlike oluşturabileceği aktarıldı.

 

Doğalgaz Tesisatına İzinsiz Müdahale Etmeyin


Cihaz yeri değişikliği, boru tesisatının değişikliklerin değişiklik yapılmadan önce mutlaka AGDAŞ'a bildirilerek yetkili firmalar aracılığıyla yapılması gerektiğine vurgu yapıldı. İzinsiz ve yetkisiz kişilerce yapılan değişiklerin istenmeyen sonuçlar doğurabileceği hatırlatıldı.

25 Eyl 2017 - 13:51 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.