KAZADAN SONRA İLK KEZ KONUŞTU

Red Bull Sporcusu, Kenan Sofuoğlu'nun Katalunya GrandPrix sonrası yaptığı çok özel açıklamalar;

KAZADAN SONRA İLK KEZ KONUŞTU Red Bull Sporcusu, Kenan Sofuoğlu'nun Katalunya GrandPrix sonrası yaptığı çok özel açıklamalar; Red Bull Sporcusu Kenan Sofoğlu 5 Haziran'da koşulan Katalunya Grand Prix'sinin ardından hem Katalunya'yı hem de önümüzdeki dönemdeki hedeflerini açıkladı: "Katalunya Grand Prix'si benim önemli bir dönüm noktasıydı. Öncesinde İtalya'da testler yaptık ve motorun ön takımlarında bazı iyileştirmelere gittik. Motorsiklet ayarlarını ilk kez piste uygun hale getirebildik. Arka sıralardan ön sıralara rahat bir şekilde çıktım. Kaza olmasaydı podyumu görebilecektim ve bu benim için çok ciddi bir motivasyon kaynağı olacaktı. Ne yazık ki, bu tip kazalar motor sporlarının bir parçası. Önümde giden Julian Simon viraja yavaş girdi ve çarpıştık. Ciddi bir sağlık sorunu olmadığı için çok mutluyum. Sanırım ayak bileğinde bir sorun var; bu yılki yarış performansı etkilenebilir; yarışın favorilerinden biriydi. Moto 2'de İspanyolların ciddi bir ağırlığı olduğu için İspanyol basını ortaya ceza konusunu attı. Bunu anlamak mümkün değil. Bildiğim kadarıyla Simon'un böyle bir talebi yok bile! İngiltere yarışından önce belli olacaktır. Ben ceza gerektirecek birşey yapmadım. Bana da defalarca çarptılar çıkıp da kimseden şikayetçi olmadım. Böyle bir şey olursa tabii ki hakkımı ararım." diyen Sofuoğlu önümüzdeki döneme yönelik umutlu konuştu ve, "Benim için Katalunya Grand Prix'si geçmişte kaldı. Önümüzde 11 yarış var. Motorun ayarları piste uygun hale gelince neler yapabildiğimi gördüm ve herkese gösterdim. Tabii ki, her yarışta motoru mükemmel şekilde piste uyarlamak mümkün olmayabilir; ama benim hedefim önümdeki 11 yarışta maksimum başarıyı elde etmek" diyerek tüm dikkatini yarışlara verdiğini aktardı. Son olarak 2012 için hedeflerini açıklayan Sofuoğlu, "Daha önce, 2012'de MOTO GP'de yarışmayı düşünüyordum. Bu yarıştan sonra kararım netleşti. Yaşadığım sıkıntıların temelinde motor ayarları dahil birçok şeyin kaskatı kurallara bağlı olması yer alıyor. MOTO GP sporcunun çok daha özgür olduğu bir atmosfer; herkes kendi yeteneğini ön plana çıkartmakta serbest. Benim için önemli olan şampiyon olmak. Hangi motorla, hangi ayarlarla yarıştığıma karışılmayan bir organizasyonda yer alıp yeteneğimi göstermek istiyorum. MOTO GP'ye alışmak için 1-2 yıla ihtiyacım olabilir. Yaşım müsait; güçlü yanlarımı biliyorum; önümüzdeki yarışlarda pistleri daha iyi tanıyıp MOTO GP'ye hazırlanma şansım var. Zamanımı MOTO 2'nin katı kurallarına uymaya çalışarak harcayacağıma MOTO GP'de dünya şampiyonu olmak daha mantıklı görünüyor..." diyerek zor geçen günlerin ardından tüm Türkiye'ye müjdeli bir haber vermiş oldu. ‘'MedyaBar''

08 Haz 2011 - 00:00 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.