Kaynak kitap yasak ama nasıl? İşte o yasağın ayrıntısı

Sakarya'da günlerdir gündem olan okullarda kaynak kitap kullanılmasının yasak olduğu yönündeki gelişmeleri değerlendiren İl Milli Eğitim Müdürü Kuntoğlu, "Kaynak kitap yasak değil, velilerin yönlendirilmesi, dayatma, zorlama yasak" dedi.

Kamuoyunda büyük bir yanlış anlaşılma olduğunu belirten Milli Eğitim İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, "Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kaynak kitaplar sınıflarda kullanılabilinir. Bunda sıkıntı yok. Peki sıkıntı nerede derseniz, sıkıntı öğretmen ve okul yönetiminin velileri yönlendirmesinden kaynaklanıyor" dedi.

 

DAYATMA YASAK

Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) kaynak kitapla ilgili olarak saatte 20 şikayetin iletildiğini belirten Kuntoğlu, "Bütün bu şikayetleri dikkate alıyoruz. Velilerimizin tepkisini de anlıyoruz. Ancak ortadaki yanlış anlaşılmayı bir türlü aşamadık. Kaynak kitaplar sınıflarımızda kullanılabilinir" diye konuştu.

 

MÜFETTİŞLER İŞİNİ YAPIYOR

Bazı basın yayın organlarında 'Müfettişler çocukları arıyor, müfettişler çocukların psikolojini bozuyor' haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirten Milli Eğitim İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, "Kaynak kitaplarla ilgili olarak BİMER'e saatte 20 şikayet gidiyor. Basında bir çok iddia yer alıyor. Velilerin basın açıklamaları var. Bütün bunları müfettişlerimiz araştırıyor" dedi.

 

SORUŞTURMA

Müfettişlerin sınıflarda önce masalara, sonra da öğrencilerin çantalarına baktığını belirten Kuntoğlu, "Ortada bir soruşturma var. Müfettiş bu soruşturmayı nasıl yapacak. Elbette araştıracak. Müfettişlerimiz öğrencilerin kitapları yönlendirme ile mi, yoksa ailenin kendi isteği bir yerden mi kitabı aldığına araştırıyor" dedi.

 

 

HANGİ KİTAPLAR OKULLARDA EKSİK!

Milli Eğitim İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, devlet eliyle İlkokullara dağıtılan kitaplardan eksik olanları açıkladı. İlkokullarda Türkçe 1 ve 2, Hayat Bilgisi 1, Müzik 4, Din Kültür 4 ve İnsan Hakları, yurttaşlık ve Demokrasi 4'üncü sınıf kitaplarında eksik olduğunu söyledi. Orta okullardaki eksik kitapların hangileri olduğunun araştırıldığını belirtti.

 

Sakarya Halk

12 Eki 2016 - 15:14 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.