Kara Kış fiyatları da uçurdu...

Türkiye'nin her yerinde etkili olan yağmur, kar yağışı ve fırtına sonrası yaşanan nehir taşkınları, birçok sera ile tarım alanında hasara yol açarken, pazarlardaki meyve, sebze ve balık fiyatları yükseldi.

YÜZDE 100 ARTTI

Soğuktan en fazla etkilenen ürün ıspanak oldu, yaklaşık yüzde 100 zamlandı. Pazarda önceki hafta ortalama 1,5 liradan satılan ıspanağın kilogramı, bu hafta ortalama 2,5 - 3 liradan satılıyor. Yılbaşı öncesi pazarda kilogramı ortalama 1 liradan satılan pırasanın fiyatı ise bu hafta 1,5-2 liradan başlıyor. Brokolinin kilogram fiyatındaki artış ise dikkati çekiyor. Pazar esnafı, önceki hafta kilogramını 1 liradan sattığı brokolinin bu hafta 2 liradan satıldığını söylüyor.

MARUL, ROKA, MAYDANOZ

Soğuk havadan etkilenen başka ürünler ise "yeşillikler" diye tabir edilen marul, maydanoz, roka ve tere otu. Geçen hafta pazarda adedi 1 liradan satılan marul bu hafta 1,5 - 2 liradan satılırken maydanoz, roka ve tere otunun demedi ise 20 kuruştan 25 kuruşa yükseldi.

GEÇEN HAFTAYA GÖRE

Meyvelerden de portakal, elma, muz gibi raf ömrü uzun olan ürünlerin fiyatlarında ise değişiklik yok. Mandalina da fiyatı bir önceki haftaya göre en çok artan ürünlerden. Önceki hafta kilogramı 75 kuruştan satılan mandalinanın bu hafta 1,25-1,50 liradan satışa sunuluyor.

BALIK FİYATLARI DA ARTTI

Pazarda fiyatlardaki artış trendi deniz ürünlerinde de devam etti. Balıkçıların kar ve fırtına nedeniyle denize açılamaması nedeniyle balık fiyatları yılbaşı öncesine göre ortalama 3 lira yükseldi. Pazardaki esnaflar, yılbaşı öncesi kilogramı 5 lira olan sardalya ve hamsinin 7-8 lira, kilogramı 15 lira olan levreğin 20 lira satıldığını ifade etti.

04 Oca 2015 - 12:30 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

vatandaşCUMALIOKAN - kardeş akyazıda senelerdir belediye ihtiyaçları tek bir adamın marketinden karşılanıyor. bu konuda bir ihale var mı yok mu kimsenin haberi bile olmuyor. bu düzen böyle gelmiş böyle gider...SAYIN EDITOR AKYAZINI IYI YONETILEMEDIGI KONUSUNDA HEMFIKIRIZ ABILERIN ELLERINDE PROJELERI YOK PROJE URETECEK EKIPTE YOK BU NEDENLE GELIN SIZ HALKA SORUN AKYAZI ICIN FIKRIM VAR DIYENLER BU SITEDE FIKIRLERINI ACIKLASINLAR ORNEGIN PAZAR GUNLERI AKYAZIDA ADIL AKAN SOKAKTA KOYLU PAZARI ACILSIN HALK URETTIGINI BU PAZARDA SATARAK CARSAMBA GUNLERI DISARDAN GELEN ESNAFA SOYULMASIN DIGER BIR FIKRIM AKBELDE AS ASEVINE VE BELEDIYE IHTIYACLARINI BASKAN YARDIMCISININ MARKETINDEN DEGILDE AKYAZIDA FAALIYET GOSTEREN DIGER ESNAFLARDAN DA ALIRSA ADIL VE TARAFSIZ OLURUZ GIBI TESEKKUR EDERIMAT SUCU PARARELE TUM OLUMSUZLARI PARALEL YAPIYO

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 04 Ocak 12:30