Kamu Hastaneleri Birliği'nden 'Zeki Yarin' açıklaması

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, internet sitesi muhabiri Zeki Yarin'in kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesi olayıyla ilgili açıklama yaptı

İnternet sitesi muhabiri Zeki Yarin'in fenalaşarak başvurduğu Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesi gündeme oturdu. 

Acil serviste 'Bir şeyin yok' denen muhabirin, hastaneden çıkmadan hayatını kaybetmesi üzerine, Sakarya Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği'nden açıklama geldi. Açıklamada, hastanın kendisini iyi hissetmesi üzerine taburcu edildiği belirtildi. 

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nin açıklaması şu şekilde: 

Sakarya Rehberim muhabiri Zeki YARİN'in Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil servisindeki ölümü ile ilgili 29-30 Nisan 2014 günü yazılı ve görsel medyada yer alan haberlerde bilgi farklılıkları oluşmuştur. Kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına olayla ilgili açıklama aşağıda belirtilmektedir.

28.04.2014 tarihinde saat 10.37 de Zeki YARİN Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine nefes darlığı şikâyetiyle başvurmuştur. 

Acil servisimizde hasta yeşil odada muayene edilmiş, nefes darlığı şikâyeti olduğunu söyleyen hastadan akciğer grafisi, EKG ve diğer tetkikler alınmış; tetkiklerde herhangi bir anormalliğe rastlanmamıştır. Ardından hasta kendisini iyi hissettiğini söylemiş ve tüm tetkik-EKG sonuçları normal olan hastaya doktoru tarafından durumu anlatılıp öneride bulunulmuştur. Takibinde hasta Acil Servis sınırları içerisinde iken ani baygınlık geçirmiş ve sağlık ekibince canlandırma odasına alınmıştır. Canlandırma odasına alınan hastaya 1,5 saat boyunca aralıksız müdahale edilmesine rağmen sonuç alınamamıştır. Hastanın gerçek ölüm sebebi Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan otopsi sonrasında hazırlanacak rapor ile anlaşılacaktır. Konu ile ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır.

Hakkın Rahmetine Kavuşan Merhum Zeki YARİN'e Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabırlar diliyoruz.

30 Nis 2014 - 17:33 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.