Kadın doktoru saçından sürüklediler!

Sapanca Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde görevli kadın doktor, muayene ettiği küçük çocuğu öğürttüğü gerekçesiyle aile tarafından şiddetli bir biçimde darp edildi. Kadın doktor saçından tutularak yerde sürüklendi...

MEDYABAR.COM - 
İsa ÇİÇEK bildiriyor 

Alınan bilgiye göre olay Sapanca Devlet Hastanesi'nde gece saat 01.35'te meydana geldi.

Yurt dışında yaşayan ve tatil için Sapanca'ya gelen gurbetçi aile hastalanan 3 yaşındaki çocuklarını Sapanca Devlet Hastanesi Acil Servisine getirdi.

 

Acil Serviste görevli Doktor Fatma Banu Turhan, küçük çocuğu muayene ederken tahta çubukla boğazına bakmak isterken çocuk öğürdü.

 

Bunun üzerine çocuğun ailesi önce sözlü saldırıda bulunduktan sonra fiziki saldırıda bulundu.

Kadın Doktor, yerde saçından sürüklendi.

Gurbetçi aile Polis tarafından gözaltına alındı.

 

KAMU HASTANELERİ'NDEN KINAMA

Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam, Sapanca Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde görevli Dr. Fatma Banu Turhan'a yönelik hasta yakınları tarafından yapılan çirkin saldırıyı yazılı bir açıklamayla kınadı.

 

 Genel Sekreter Sağlam, olaydan büyük üzüntü duyduklarını belirterek, 

 

"Doktor arkadaşımız gece yarısı görevi başında üç yaşındaki bir hastayı muayene ederken boğazına bakmak için kullandığı abeslangın (tahta çubuk) çocuğu öğürttüğü gerekçesiyle hasta yakını tarafından sözlü saldırı ve ardından fiziki şiddet ile karşı karşıya kalmıştır. Saçından sürüklenerek darp edilen doktorumuza bunu yapan vatandaşımızın yurt dışında yaşayan bir gurbetçi olması bizleri daha da şaşırtmıştır. Çünkü yurt dışında gece çocuğunuzda hastalansa hekime gidip çocuğunuzu muayene ettiremezsiniz. Telefonla ulaşarak ilgili hekimin talimatları doğrultusunda hareket eder hastaneye gidemezsiniz. Ülkemizde günün her saati aktif bir sağlık hizmeti verilirken, gecenin yarısında bile rahatlıkla hekim bulup dertlere derman bulma imakanı ortadayken, öz vatanına gelen bir gurbetçi vatandaşın bunu bilmesine rağmen böyle hareket etmesi asla kabul edilemez. Bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. Doktorumuzun genel durumunun iyi olması teselli kaynağımız olmuştur. Ancak vatandaşlarımıza fedakarca hizmet sunma gayretiyle çalışan sağlık personelimizin bu gibi olaylara maruz kalması asla kabul edilemez. Şifa dağıtan ellere vefa gösterilmesini bekliyoruz." dedi.

 

Konuyla ilgili adli sürecin başlatıldığını da hatırlatan Genel Sekreter Sağlam, sürecin takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi.

21 Tem 2017 - 11:05 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

murat1234senol - gec bunlari gec,hic bir anne gece yarisi cocuguna sifa ramak icin doktora gidiyorsa,doktoru dövmeye gitmezKimsenin cocugu ögürttügü icin doktora saldiracagini düsünmüyorum, karsi tarafi dinlemk lazim. Saldiri hos degil ama orasi gercek.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Temmuz 11:05