KAÇAK AVCILARA GEÇİT YOK !

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Osman Demirel'in yaptığı basın açıklamasında;

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Osman Demirel'in yaptığı basın açıklamasında; "Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1.Bölge Müdürlüğü Sakarya Şube Müdürlüğü Av Koruma ve Kontrol ekipleri, İl Jandarma Alay Komutanlığı Çevre Koruma Timleri ve Söğütlü Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından hafta sonu Söğütlü, Akçakamış, Hendek, Akyazı, Merkez, Ferizli Gölkent, Kaynarca Acarlar Longozu, Pamukova ve Geyve sınırlarında yapılan denetimlerde 17 adet kaçak avcı yakalanmış olup yakalanan kaçak avcılara 8182,00 TL. Ceza kesilmiştir. Ayrıca yapılan denetimlerde 33 adet güme yakılarak imha edilmiştir. 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu'nun 6. maddesi 3. fıkrasında; "Özellikle Merkez Av komisyonunca belirlenenlerin dışında gümeler kurulamaz ve bu gümelerde avlanılamaz" hükmü mevcuttur. 2011-2012 Av Dönemi Merkez Av Komisyonu kararının 10. maddesi e fıkrasında da; "Sulak alanlarda saz, kamış, diken, ot, çuval ve benzeri şeylerle yapılmış veya toprakta çukur açılarak hazırlanmış üstü açık basit gümeler hariç özel mülkiyetteki araziler de dahil her türlü üstü kapalı korunaklı gümeler yapılamaz veya kurulamaz ve buralarda avlanılamaz" hükmü bulunmaktadır. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1.Bölge Müdürlüğü Sakarya Şube Müdürlüğü Av Koruma ve Kontrol ekipleri ile Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan denetimlerde tespit edilen gümeler imha edilmektedir. Avcılarımızın, avcılık etiğiyle bağdaşmayan ve ava tuzak kurulması esasına dayanan güme avcılığı hususunda gerekli hassasiyeti göstererek gerek kendilerinin zor durumda kalmamaları gerekse mevzuata uygun avlanma metotlarına yönelerek daha insancıl ve gerçek avcı gibi davranmaları beklenmektedir. Unutulmamalıdır ki avcılar doğal hayatı korumaları beklenen kitlenin en başta gelen bireyleri olmak durumundadır" ifadelerini kullandı.

25 Oca 2012 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.