Kabakulak Ortaokulu Törenle Tatile Girdi

2016-2017 Öğretim yılı son zillerin çalması ile sona erdi. Öğrenciler karnelerini alarak yaz tatiline girdiler.

dce8448bdcfc6cad292ce15e41f5a6c1.jpg
d770783d658211658cd13bd95bdbe115.jpg
+7
Haber albümü için resme tıklayın

Tatile girilmesi nedeniyle okullarımızda törenler düzenlendi. Öğrenciler karnelerini öğretmenlerinin ellerinden alırken okullarını derece ile  bitirenler başarılı öğrenciler çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Akyazı Kabakulak Mahallesindeki mezuniyet törenine Kaymakam Ömer Kalaylı, Belediye Başkanı Hasan Akcan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir de katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başlayan tören  okulun 1928 yılından bu yana tüm öğrencilerini kapsayan bir projenin sonuçlarını gösteren “yaşayan bir okul, yaşayan üç nesil” adlı kitabın tanıtımı ile devam etti. Kitap hakkında bilgi veren Okul Müdürü Ramazan Hacıeyüpoğlu  1928 yılında harf devrimi ile birlikte 3 odalı bir cami odasında başlayan serüven bir takım aşamalardan sonra  günümüze kadar ulaşan zaman diliminde Kabakulak okulunda okuyan ve mezun olan herkesin yer aldığı kitap uzun ve meşakkatlı bir çalışma sonucu gerçekleşti. Dedeler, babalar, çocuklar ve torunlar  aynı sayfalarda yer aldı ve ölümsüzleşti. Bu 3 nesilden hala yaşayan okulumuz mezunu öğrencilerimizi burada görmekten memnunluk duyuyoruz. Bu eserin basımında bizlere destek veren  ve eserin her Kabakulaklının evinde yer almasını sağlayan Belediye Başkanımız sayın Hasan Akcan’a teşekkür ediyoruz. Dedi.

Daha sonra söz alan Kaymakam Ömer Kalaylı  öğrencilerimizin emeklerinin karşılığı olan karnelerini  aldıkları ve tatile girdikleri bu günde sizlerle olmaktan mutluluk duyuyorum. Tarihi bir geçmişi olan okulumuzda böyle bir çalışma yapılması okulun geçmişinin yer aldığı bu kitabı oluşturan okul müdürü ve ekibini kutluyorum. Dedi. Kaymakam Kalaylı velilere de seslenerek çocukların  karnelerini incelerken başarı ya da başarısızlık görüyorsanız bunda okulun, öğretmenlerin olduğu kadar sizlerin de katkınız olduğunu unutmayın dedi.

Konuşmaların ardından Ortaokuldan mezun olan ve dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri verildi. İlkokul Birincisi Şüheda Boyundurukçu  belgesini Belediye Başkanı Hasan Akcan’ın elinden aldı.

Ortaokul Birincisi Saliha Sena Ak Kaymakam Ömer Kalaylı’nın elinden ve TEOG sınavında en yüksek puan alan Şevval Ticaret’te  belgesini İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir’in elinden aldı.

Törende Kaymakam Ömer Kalaylı, Belediye Başkanı Hasan Akcan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir’e okula verdikleri destek nedeniyle birer plaket verildi.

Kabakulak Okulundaki tören topluca çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

10 Haz 2017 - 12:11 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.