İsen'den 2'nci üniversite açıklaması

Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen, ilimize kurulması planlanan 2'nci üniversite ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu

MEDYABAR.COM-

Ak Parti Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen, Medyabar haber merkezini ziyaret etti. Medyabar.com editörlerine gündemi değerlendiren Milletvekili İsen önemli açıklamalar yaptı.

 

2'NCİ ÜNİVERSİTE 

Sakarya'ya 2'nci devlet üniversitesi kurulması çalışmalarında önemli aktörlerden olan Milletvekili İsen, gelinen son durumu değerlendirdi.

İsen, "Uygulamalı Bilimler Üniversitesi olarak planlanan 2'nci devlet üniversitesi için çalışmalarımız sürüyor.  Yükseköğretim Kurulu'ndan normalde 6 ay ya da daha fazla sürede çıkan olumlu görüşü bir hafta içerisinde aldık. Bu görüş Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) sunuldu.

Ardından prosedür gereği MEB; Kalkınma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı'ndan da alınan olumlu görüşlerle birlikte konuyu 23 Mayıs'ta Başbakanlığa sundu.

Malum meclis şimdi tatilde... Bizimle birlikte 7 Üniversite aynı durumda. Net olmamakla birlikte yıl sonuna kadar Meclisten bir karar çıkabileceğini düşünüyorum.

Ancak bu gibi konular gündeme geldiği gibi hemen yapılmasını beklemek her zaman yaptığımız hata. İlk önce olgunlaşması ve sürecin tamamlanmasını beklemek gerekiyor. Sakarya'da kurulacak olan bu üniversite her yönüyle örnek bir yapıda olacak" dedi.

19 Eyl 2017 - 23:25 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

REİS - SEÇİM YAKLAŞTIKÇA VAATLERDE DEVAM EDİYOR.HİÇ BİŞEY NET OLACAK DEMİYORLAR.AKYAZI YİNE ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRÜYOR.OLDU ;OLACAK ;ŞÖYLE OLACAK BÖYLE OLACAK OYALAMA TAKTİKLERİ BUNLAR NET OLUN NET KONUŞUN MİLLETİ KANDIRMAYIN.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Eylül 23:25