Adapazarı'nda bir cenaze töreninde yaşananlar pes dedirtti. Vali Hüseyin Avni Coş?un geç kaldığı cenaze namazını bekletmek isteyen İmam ile cemaat tartıştı.
Büyük kısmı cami avlusunda ve güneş altında Cuma namazını kılmak zorunda kalan cemaat, aşırı sıcak altında cenaze namazı için saf tuttu. Aradan dakikalar geçtikten sonra cemaate seslenen imam ?Sayın Cemaat sizden 2-3 dakika daha beklemenizi rica ediyorum. Sayın Valimiz Cuma namazını başka bir camide kılmış. Cenaze namazına iştirak edecekler. Bunun için bekleyeceğiz? diye seslenince, cemaat tepki gösterdi. ?Cenaze beklemez?, ?Hoca işini yapar mısın?? diye seslenen cemaat, imamdan namazı bir an önce kıldırmasını istedi.
Bunun üzerine sinirlenen imam, ?2 dakika sıcakta bekleyemiyorsunuz. Mahşer günü güneş başınızın hizasına düştüğünde, o sıcakta ne yapacaksınız. Beyniniz fokur fokur kaynarken o sıcakta ne yapacaksınız. 2 dakika bekleyemiyorsunuz? diyerek cemaati azarladı. Ardından bir başka arkadaşına seslenen İmam, arkadaşından namazı kıldırmasını istedi.
Namaz bittikten sonra Vali Hüseyin Avni Coş?un da cami avlusuna gelerek, cenaze yakınlarına başsağlığı dilediği görüldü.