İlçe Sağlık 1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftasında Anneleri ziyaret etti

1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası Akyazı Toplum Sağlığı tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

9df6b8789cf785acbdc80dab5289fc1a.jpg
df298b29324c0e7c350d2131ddb4766d.jpg
+4
Haber albümü için resme tıklayın

Çalışan anneleri yerinde ziyaret eden Dr. Gülşah Yılmaz emziren annelerin sorunlarını dinleyip değerlendirdi.
İlk ziyaretini Fen Bilimleri öğretmeni Hacer Yağmur ile gerçekleştiren Dr. Gülşah hanım ve ekibi daha sonra Akyazı Devlet Hastanesine geçerek yeni annelerimizden enfeksiyon hastalıkları uzmanı Dr. Gönen hanıma Başhekim Dr. Yavuz bey ve hastane müdürü ile birlikte çiçek taktim ettiler.
Yine hastanede bebeği yatmakta olan Küçücek Aile Sağlığı Elemanı Ebe Asiye Alkan’da ziyarete bulundu.
Son olarak İlçe sağlık Müdürlüğü eğitim şubede Ebe Ebru Kaya Bayıroğlu ile görüşüp çalışan annelerin yaşadığı emzirme ile ilgili sorunlarını dinledi.
     

Doğumdan itibaren ilk 18 aylık dönem bebeğin fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimi için çok önemlidir. Anne sütü besin değeri açısından oldukça yüksektir.

Bebeği hastalıklardan korur, kolay hazmedilir, ekonomiktir ve hazırlaması kolaydır. Ülkemizde çocuklarda ölüm nedenleri arasında beslenme yetersizlikleri, tek başına veya enfeksiyonlarla birlikte ilk sıralarda yer almaktadır.

Bu nedenle bebek ve çocukların beslenmelerinin doğdukları andan itibaren düzenlenmesi gerekmektedir. Bebeklerin yaşamlarının ilk 6 ayında tek başına anne sütü ile beslenmelerinin önemi büyüktür.

06 Eki 2017 - 10:57 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.