İl Sağlıkçılar Akyazı’ya çıkarma yaptı

Her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanmakta olan Halk sağlığı Haftası nedeniyle İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Müdür yardımcısı Mümtaz Şeyda ve Şube Müdürü Memduh Sert’in önderliğinde kalabalık bir ekiple birlikte Akyazı’ya adeta çık

7bffddb8694d646f7ac36dbf0121128b.jpg
c3b6bd2c59231d47b9a771138641a671.jpg
+10
Haber albümü için resme tıklayın

İl Sağlıkçılar Akyazı’ya çıkarma yaptı

Her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanmakta olan Halk sağlığı Haftası nedeniyle İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Müdür yardımcısı Mümtaz Şeyda ve Şube Müdürü Memduh Sert’in önderliğinde kalabalık bir ekiple birlikte Akyazı’ya adeta çıkarma yaptı. Akyazı Toplum sağlığı Müdürü Dr. Gülşah Yılmaz ve başarılı ekibi tarafından da desteklenen bu çıkarmaya Akyazılılarda büyük ilgi gösterdi.

Akyazılılar Kenan Sofuoğlu parkı önünde açılan standta görev alan konularında uzman hekim ve sağlık personeli “ Her şeyin başı sağlık” parolası ile gün boyu çocuk gelişimi, ruh sağlığı (Psikoloji), bulaşıcı hastalıklar, anne çocuk sağlığı, tütün ve diğer bağımlılıklarla mücadele, kronik hastalıklar, diş sağlığı, antibiyotik kullanımı, diyabet, gebelikte beslenme, bebeklerin beslenmesi ve bakımı, anne sütünün yararları, çocukların güvenliği, aile hekimliği, hastalıklardan korunma, otizm spektrum bozukluğu, erken tanı, hiperaktivite bozukluğu (dikkat bozukluğu) çocuk ihmal ve istismarı, kadına karşı şiddet, Mers-Cov hastalığı, çölyak hastalığı, su ve besinlerden bulaşan hastalıklar, verem hastalığı, kanser hastalığı, diş ve ağız sağlığı, aşıyla hastalıkların nasıl aşıldığı, kist hidatik hastalığı gibi konularda Uzman Hekimlerden ve Sağlık ekibinden geniş bilgi alma şansını buldular. Akyazılılar ayrıca solunum testi, şeker ve tansiyon ölçümü, ağız ve diş sağlığı taraması yaptırdı.

İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Mümtaz Şeyda yaptığı açıklamada şunları söyledi “ İnsanlarımızın sağlığı bizim için çok önemlidir. İl Halk Sağlık Müdürlüğü olarak her türlü hastalıktan nasıl korunuruz, sağlıklı nasıl besleniriz ve sağlıklı bir toplum nasıl oluruzu en ince detayına kadar uzman hekimlerimiz vasıtasıyla bize müracaat eden vatandaşımıza anlatıyoruz. 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanmakta olan Halk Sağlığı Haftası nedeniyle bugün Akyazı’ya kalabalık bir ekiple geldik. Akyazılı hemşehrilerimiz bize ve açtığımız standımıza büyük ilgi gösterdi. Öğrenmek istedikleri her soruyu sordu ve cevabını uzmanlarımızdan aldılar. İl Halk Sağlığı adına bütün Akyazılılar gösterdikleri yakın ilgi için teşekkür ediyorum”

Kaymakam’da ziyaret etti

Halk Sağlığı haftası nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğü ile Akyazı Halk sağlığı Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği etkinlik nedeniyle açılan standı izinden dönerek görevine başlayan Kaymakam Ömer Kalaylıda ziyaret etti, yetkililerden çalışmaları ile ilgili bilgiler aldı ve hem kan şekerini ölçtürdü ve hem de sonulum testi yaptırdı.

Davut Kaya

06 Eyl 2017 - 17:03 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

recep - hersey güzelde doktor yok hastanemizde bugün mesala doktora cıktım tahlil verdim fakat 5de gitmsi gereken doktor erkenden gitmiş zaten haftada bir gün geliyor sekretere demiş haftaya gelsin tahlili olanlar öce doktorlar düzgün çalışsın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Eylül 17:03