Hükümetten Adil Öksüz açıklaması: Esas oğlan...

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Adil Öksüz'le ilgili, "Adil Öksüz'ün esas oğlan olmadığını düşünüyorum. Adil Öksüz bir gölgedir ve onu serbest bıraktılar" açıklamasında bulundu.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş A Haber'de gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Kurtulmuş, anayasa değişiklik görüşmelerinin tamamlanmasından sonra nisan ayı başında referandum yapılabileceğini belirterek, "İlk turdaki sonuçlar ikinci turun aynasıdır. Mümkün olan en kısa sürede referanduma gidilmesi gerekir" dedi.

 

Kurtulmuş, Adil Öksüz'le ilgili gelişmelerin sorulması üzerine "Ben Adil Öksüz'ün esas oğlan olmadığını düşünüyorum. Adil Öksüz bir gölgedir ve onu serbest bıraktılar. Serbest bırakarak Akıncı Üssü'nde darbe girişiminin hava ayağını yürütenlerin üstü kapatıldı. Ben Adil öksüz önemsiz biri demiyorum ama olaya buradan da bakılmalı." ifadelerini kullandı.

 

İşte o konuşmadan satır başları

 

"Muhalefetin kürsüyü işgal etmesi, milletvekilini ısırması kabul edilemez. 2. tur oylamalarında muhalefet Türkiye'yi rezil edecek görüntülerden uzak durmasını temenni ediyoruz. CHP, muhalefet yapacağım derken, bu görüntülerle kendilerine zarar veriyor.

 

CHP'NİN AYM'YE GİTMESİ

 

CHP'nin Anayasa Mahkemesine gitmesi çok doğal tavırlarına bakılınca. AK Parti bu anayasa teklifinin hiçbir yerinde ilk 4 madde ile ilgili bir teklif yapmadı. İlk 4

 

ABD'NİN PYD'YE VERDİĞİ DESTEK

 

Bu durumun yeni yönetim tarafından görüleceğini düşünüyoruz. Malesef Obama yönetimi Suriye'deki olumsuzlukların nasıl giderileceğini bilmemesinden kaynaklanmıştır. FETÖ konusunda ikinci bir konudur. ABD-Türkiye ilişkilerini derinden etkileyen PYD'den sonra FETÖ'ye verdiği destek ikinci konudur. Trump yönetiminin bu konuda değişikliğe gideceğini öngörüyorum. Bu ABD'nin de menfaatine bir durum olur. Bu iki değişiklikleri ABD yönetimi yaparsa ilişkilerimiz pozitif etkilenecektir.

 

PYD ASTANA'DA MASADA OLACAK MI?

 

Astana olsun Cenevre olsun barış konuşulurken masada teröristler olmamalı, Türkiye bu konuda nettir. Trump yönetimi bu hassasiyetimize dikkat gösterecektir ve PYD masada olmayacaktır.

 

DEAŞ'TAN PKK'YA KİTLESEL KATILIM

 

Terör örgütleri farklı oryantasyonlara sahip olabilir. Görüşleri ne olursa olsun, FETÇ, DEAŞ VE PKK'nın ortak hedefi Türkiye'dir. Bunların hepsinin arkasında ağababaları vardır. Bu maşalar marifetiyle Türkiye engellenmeye çalışılıyor. Oyun budur. Bölgede oynanan oyunu gören Türkiye'dir. Bu oyun u Türkiye bozacağı için Türkiye'nin başına terör örgütleri musallat ediliyor. FETÖ'yü de DEAŞ'ı da PKK'yı da kullanacaklar. Türk milleti bu terör örgütleri arkasındaki ağababaları gördükçe ulusal birlik içine girdi. Bu ittifaklar vardır ve devam edecektir. Biz bu örgütlere karşı başarılı olacağız ve bir müddet sonra isimleri dahi olmayacaktır.

 

ADİL ÖKSÜZ 'ESAS OĞLAN' DEĞİL

 

Ben Adil Öksüz'ün esas oğlan olmadığını düşünüyorum. Adil Öksüz bir gölgedir ve onu serbest bıraktılar. Serbest bırakarak Akıncı Üssü'nde darbe girişiminin hava ayağını yürütenlerin üstü kapatıldı. Ben Adil öksüz önemsiz biri demiyorum ama olaya buradan da bakılmalı"

 

Kaynak: Güneş Gazetesi

16 Oca 2017 - 14:52 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.