Hiç Bankaya Uğramamış Kişiye Kredi Kartı İcra Şoku

Şerefiye Köyünde yaşayan 3 çocuk babası Aytekin Çınar, adına çıkartılan kredi kartından 8 bin lira civarında icralık borcu olduğunu öğrenince şok oldu.

2010 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu İstanbul’da 2 yıl tedavi gördükten son aldığı iş göremez raporuyla 2012 yılının sonlarında malulen emekli olan Aytekin Çınar (45), emekli olduğunda maaşını PTT aracılığıyla aldığını, bankalarla bugüne kadar emekli maaşı dahil hiçbir işinin olmadığını, hiçbir banka şubesine uğramadığını belirtti.

Bankalarla bugüne kadar hiçbir işi olmamasına rağmen kredi kartı mağduru olmasına anlam veremeyen Çınar, kendisinin hiçbir mal varlığı olmamasına rağmen nasıl kart çıkartıldığına da şaşırmış durumda.

Aytekin Çınar, özel bir bankanın avukatının kendisini arayarak, kredi kartından dolayı faizi, Avukatlık masrafları hariç 7 – 8 bin lira civarında icralık borcu olduğunu bildirdiğini, kendisinin bugüne kadar hiçbir şekilde kredi kartı kullanmayıp, banka şubesine dahi uğramadan icralık olduğunu belirtti.

Aytekin Çınar açıklamasında: “geçirdiğim bir Trafik kazası sonrası Ben 2010 – 2012 yılları arasında hastanede yatarak tedavi gördüm. Tedavi sonrasında rapor çıktı ve ben bu raporla emekli oldum. Şu anda PTT den maaşımı alıyorum. Herhangi bir bankayla bir bağlantım olmadı. Beni icraya veren bankasının ismini bu olaydan dolayı duydum. Benim hiçbir bağlantım yok, hiçbir mal varlığım da yok. Bu kartı nasıl verdiler ben onu da anlayamadım. İstanbul’dan avukat aradı. Kredi kartınız ve bu karta ait 7 – 8 bin lira civarında bir borcunuz var dedi. Ben bu borcu ödeyemem. Faizi de işlemeye devam ediyor. Benim bu parayı ödemeye imkanım yok. Zaten yeni emekli oldum. Hasta olduğumdan benimde masraflarım var. Ailem bakıyor bana. Benim bu kartı çıkarma şansım, imkanım yoktu. Bu kartı kim çıkarmışsa onu bulsunlar, cezasını versinler. Banka adına şikayetçiyim. Benim adıma nasıl kart çıkartılır, ben olmadan nasıl bu kart teslim edilir?” diyerek ilgili bankadan şikayetçi olduğunu dile getirdi.

07 May 2013 - 18:07 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.