Herkesi duygulandıran Madenciler Akyazı'da

Otobüste 'kirlenmesin' diye koltuğa oturmayan madenciler tatile gönderildiCüneyt ÖZFİDAN/ZONGULDAK, (DHA)- ZONGULDAK'ın Kilimli İlçesi'nde, kömür karası iş elbiseleriyle bindikleri halk otobüsünde 'kirlenmesin' diye koltuğa oturmayan 6 maden işçisi, ailel

b1b59937a9808545e49c7758b3ea239d.jpg
0e6233522ed3a380ce7f62c54a390464.jpg
+2
Haber albümü için resme tıklayın

ZONGULDAK'ın Kilimli İlçesi'nde, kömür karası iş elbiseleriyle bindikleri halk otobüsünde 'kirlenmesin' diye koltuğa oturmayan 6 maden işçisi, aileleriyle birlikte Sakarya Akyazı'ya 2 günlük kaplıca tatiline gönderildi.

Geçen 22 Eylül'de Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait Karadon Müessesesi'nde kömür madeninde çalışan ve asansörün bozulması nedeniyle müesseseye bağlı Gelik İşletmesi'nden çıkan 6 madenci, halk otobüsüne bindi. Üzerlerinde kömür karası iş elbiseleri bulunan madenciler, kirlenmemesi için boş koltuklara oturmadı. Cep telefonu ile görüntülenen, çalıştıkları müesseseye kadar 5 kilometre ayakta yolculuk eden madencilerin davranışı herkesin takdirini kazandı.

Muslu Belediyesi, maden işçilerine aileleriyle birlikte Sakarya'da 2 günlük kaplıca tatili hediye etti. KozluBelediyesi de madencilerin ulaşımını sağlaması için midibüs tahsis etti. Valilik önünde toplanan madenciler ve ailileri midibüse bindi. Madencilerin otobüste fotoğrafını çekerek sosyal medyada paylaşan Aslı Ertürk de tatile madencilerle birlikte gitti. Ertürk ve madenciler, Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz tarafından uğurlandı. Belediye Başkanı Yılmaz, şöyle dedi:

"Madenci kardeşlerimiz Zonguldak'ın gerçeğini görsel olarak yansıttı. O an araçta bulunan Aslı kızımız Zonguldak'ın gerçeği olan kareyi resmetmiş, kendisini tebrik ediyorum. O an bunu yaparken basın değeri olacağını bilmeden yapmıştır ama gerçekten değerli bir iş yaptı. Madenci kardeşlerimiz koltuklar kirlenmesin diye oturmamaları gurur verici. Onlarla gurur duyuyoruz. Ben de madenci bir ailenin çocuğuyum, biz bunları yaşadık. Aynı şekilde babam eve geldiğinde kapının önünde üstünü değiştirirdi. Lokantaya gittiğimizde gazete kağıdı serer otururdu. Bu kardeşlerimiz bize bunu tekrar yaşattığı için şu an çok duyguluyum."

DHA

14 Eki 2017 - 19:14 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.