Hendeklileri tedirgin eden 'İŞİD' iddiası

Bilindiği üzere ülke genelinde son günlerde meydana gelen olaylar ve saldırılar neticesinde Hendek halkı tedirginlik yaşıyor

Bilindiği üzere Ülke genelinde son günlerde meydana gelen  olaylar ve saldırılar neticesinde izinlerin ve tayinlerin kaldırılması ile dikkat çeken TSK ve Emniyet birimleri kırmızı alarmda.

 

Terör Örgütü IŞID'e yönelik 4 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda Hendek'te bir kişi göz altına alınmıştı.

 

Mersin ve Tarsus Emniyet Müdürlüğü ekipleri Sakarya, Çanakkale, Adana ve Mersin illerinde sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon yaptı.

 

Özel Harekat polislerinin de katıldığı eş zamanlı operasyonda toplam 20 kişi göz altına alınırken Hendek'ten kimliği açıklanmayan bir kişi de göz altına alındı.

 

Sabah erken saatlerde yapılan operasyonda Tarsus'ta 14, Mersin 2, Adana 2, Sakarya Hendek'ten 1 ve Çanakkale'de 1 olmak üzere toplam 20 kişi gözaltına alındı.

 

Ülkemizin bazı bölgelerinde baş gösteren  eylemler sonucu şehitlerimizin olması, IŞİD  grubuna bağlı olduğu iddiası ile ilçemizdende R.S. adlı bir kişinin TEM şube elemanlarınca gözaltına alınması sonrasında nereden çıktığı, kimler tarafından çıkartıldığı belirlenemeyen "Ticaret Merkezinde Canlı Bomba var"söylemi kulaktan kulağa yayılması ile ilçe halkında tedirginlik oluştu.

 

Pazaryeri sinek avlıyor

 

Urfa ili Suruç ilçesinde canlı bombanın üzerindeki patlayıcıyı patlatması neticesinde 32 kişinin hayatını kaybetmesi ilçemizde de yankı buldu ve ilçenin haftalık pazarının kurulduğu bugün Salı pazarı sinek avlıyor. Gerek emniyet güçleri mensupları gerek belediye personeli ve gerekse bizim telefonumuzu arayan çok sayıda vatandaş çıkartılan bu dedikodunun doğru olup olmadığını, pazaryerine giriş çıkışların polis kontrolüne tabi olduğu yönündeki dedikodulardan tedirgin olan ilçe halkı pazaryerine gitmekten imtina etti.

 

Vatandaş alışveriş için marketlere yöneldi

 

Pazaryerine gitmekten imtina eden ilçe halkı ilçe merkezinde bulunan manav ve marketlerden alışverişe yöneldikleri görülürken asayişten sorumlu emniyet yetkilileri çıkartılan dedikoduların gerçeği yansıtmadığını belirttiler. İlçede haftada bir gün Salı günü kurulan haftalık pazaryerinde gezmekte zorlanırken çıkartılan dedikodulara inanan ilçe halkı Pazar alışverişi için marketleri tercih etmesi gözlerden kaçmazken pazaryerinde tezgah açan pazarcı esnafı sinek avlıyor.

 

 

Söylemler dedikodudur aslı yoktur

 

Emniyet yetkilileri, "İlçede güvenlik zaafı, korku ve kaygı oluşturmaya yönelik bu tür söylemlerin aslı astarı yoktur. Bu tür söylemler terörün istediği ortamı yakalamasına vesile olamaktadır. Güvenlik güçlerimiz görevlerinin başında olup vatandaşlarımız huzur içersinde alışverişlerini yapabilirler. Vatandaşlarımız bu tür dedikodulara itibar etmesinler." diyerek söylentilerin asılsız olduğunu ifade ediyorlar.

 

AHMET ÇİLECİ - HENDEK

28 Tem 2015 - 15:27 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.