Hendek otobüslerinde tartışma bitmiyor

SAÜ Hendek Eğitim Fakültesi'nde pedagojik formasyon alan öğrenciler ile özel halk otobüsü şoförleri arasındaki tartışmalara bir yenisi daha eklendi

MEDYABAR.COM - 

Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsündeki Fen - Edebiyat Fakültesinde eğitim gören ancak pedagojik formasyon için Hendek'te bulunan Eğitim Fakültesine giden öğrencilerin ulaşımdaki sorunları devam ediyor.

 

Öğrenciler ile Hendek'e çalışan özel halk otobüsü sahipleri ve şoförleri arasında yıl başından bu yana süren tartışmalara bir yenisi daha eklendi.

 

Otobüslerin az sayıda ve gecikmeli kalkmasından şikayetçi olan öğrenciler ile otobüs şoförleri sert bir tartışma yaşadı.

 

Tartışmayı görüntüleyen öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Üniversitesi idaresinden yardım istedi.

 

Bir öğrenci Medyabar.com haber merkezine olayı anlatırken şu ifadeleri kullandı: 

 

"Pedagojik formasyon eğitimi için 1 yıldır düzenli olarak sürekli Hendek'e gidip geliyoruz. Fakat otobüs kullanımında sürekli sorun yaşadık. Her hafta bu fotoğraf ve videoda olduğu gibi kalabalık oluyor. Kuyruğa girmek durumunda kalıyoruz. Az ve geç aralıklarla araç kaldırıp kış şartlarında bizi defalarca mağdur ettiler. Uyarı istek ve şikâyetlerimize kulak asmadılar. Bunlar yetmezmiş gibi araç şoförleri durak görevlileri bizimle sürekli münakaşa ettiler. Şikayetçiyiz. Buradan bu şekilde paylaşmamız belediyenin görevlerini her yerde eşit şekilde yerine getirmeyişinden ve insanların mağduriyetine sebebiyet vermesinden ötürü. 3000 küsür öğrenci haftada 2 gün bu mağduriyeti yaşıyoruz. Çok kaba ve kavga yanlısı olan, insan haklarından bihaber olan insanlar çalışıyor bu otobüslerde..." 

21 May 2017 - 11:18 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.