HDP Sapanca'da IŞİD'i protesto için toplandı

Halkların Demokratik Partisi(HDP) üyesi bir grup Sapanca'nın Kestanelik Mahallesi'nde IŞİD'in Kobani'de yaptığı saldırıları protesto etmek istedi ancak polis ekipleri buna izin vermedi.

UInYsejuQ7.jpg
keFV.jpg
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Alaattin ONUR'un haberi
MEDYABAR.COM

HDP üyeleri IŞİD'in Suriye'nin Kobani şehrine saldırmasını protesto etmek için Sapanca'nın Kestanelik Mahallesi'nde toplandı.

Yaklaşık 30 kişilik grup, mahallede bulunan boş bir arazide toplanarak basın açıklaması yapmak istedi..

Olay yerine kısa süre içinde polis ve itfaiye ekibi sevkedildi. Polis toplanan gruba basın açıklaması yapamayacağını söyleyince bazı grup üyeleri alanı terketmeyip yere oturdu.

Ekipler grubu uzun süre ikna etmeye çalıştı. Olay yerine çevik kuvvet otobüsü sevkeden polis ekipleri, geniş güvenlik önlemi aldı.

Kobani'de yaşayan kürtlere karşı IŞİD terör örgütü tarafından yapılan salrırıları protesto etmek için bir araya gelen grup basın açıklaması yapamadı.

Grup çevik kuvvet ekiplerinin hazır beklediği alandan polisin iknası sonrası dağıldı. Uyarılar sonrası dağılan 30 kişilik gruptan bazıları pankart açıp slogan atmak istedi ancak partililer ve polis buna da izin vermedi.

Öte yandan kısa bir süre önce de HDP Merkez Yürütme Kurulu(MYK)'dan yapılan yazılı açıklamada Kobani'nin düşmesi halinde hükümetle yürütülen çözüm sürecinin de biteceğini açıkladı.

07 Eki 2014 - 22:18 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

miktad nuriHarbicimisafirgurbetci - -sözde mangalda KÜL bırakmıyordunuz..aynısını yiyosa AKYAZI yapsınlarda görelim.Ama ticari menfaatiniz çoğu şeyin önüne geçmiş. bu gidişle çok yakında hakımimiyeti ellerine aldıkları zaman sokağa hiç çıkamassınz..SAPANCA karizma nerde....nerdesiniz sapancalılar uyumayın gördüğünüz yerde kafasını gözünü kırın o hainlerinisid pkk ya vuruyor ikiside terör örgütü hdp peye noluyor odami terÖr Ör gütü kuyruklari koptu devletimizden yardimda isteme cesaretini buldular dinsizin hakkindan imansiz gelirmis hercanli yaptiginin bedelini birgun odermis zaman gelmis ozamanhabercisiniz anliyorum bu serefsizleri gostermeyin basinda yer bile vermeyin yilanin kuyrugu kopunca kafasini sokacak yer ariyor ben esid ci de deyilim fakat dinsisin hakkindan imansiz gelirmis

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Ekim 22:18