Hayvancılık sektöründe iş istihdamı ne durumda?

Veteriner Hekimler Odası İl Başkanı Mustafa Yıldız yeni yıla girerken hayvancılık sektöründeki yeni iş imkanları ile ilgili bilgiler vererek konuyla ilgili yazılı açıklamalarda bulundu

Veteriner Hekimler Odası İl Başkanı Mustafa Yıldız'ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı; 

"Yeni yıla girdiğimiz bugünlerde, iş arayışlarında olan vatandaşlarımızı duyar gibiyim. Askerliğimi yaptım; yada bir yerde çalışıyorum fakat kazancım bana yetmiyor.Bir iş kurmalıyım çokta param yok ne yapabilirim diye kendi kendine söylenen vatandaşlarımız için para kazanma imkanları olan fakat çokta üzerinde durmadığımız meslekler hakkında kısa özlü bilgiler vereceğim.

 

Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği ,bakım imkanları olan herkese tavsiye ederim.Gerek süt gerekse et hayvancılığı yada süte dayalı süt ürünleri (küçük çaplı mandıra) üretimini tavsiye ederim.Hayvancılık ,dünya ve de insanlık var oldukça devam edecektir.Ekonomik durumu elverdiği ölçüde bütün Müslümanlar kurban kesmek zorundadır.Ayrıca gerek et gerekse süt ürünlerine olan ihtiyaç her dönemde artan bir oranda devam edecektir.

 

Koyun ,keçi yetiştiriciliğinde de yukarıda saydıklarım geçerlidir.Yukarıda saymadığım genellemeler koyunlardaki yapağı,yün önemli bir gelir kaynağıdır.Keçi sütü ve de peyniri iyi fiyatlarda alıcı bulmaktadır.Gelecek için iyi bir gelir kaynağı olacağı hiç şüphe götürmemektedir.Kaliteli peynir üretildikten sonra dünyanın her tarafında pazarı olacaktır.

 

Arıcılık; dünyanın en önemli bal üretim yerlerinin başında Anadolu yarım adası bulunmaktadır.Dünyanın en çok kovanının Türkiye de bulunduğunu istatistiki bilgiler ifade etmektedir.Ne yazık ki kovan başına en çok balı biz üretemiyoruz. Sebep mi? Arıcılığı bilime fenne uygun olarak üretim yapmamaktan geçiyor. Bilime uygun yaptıktan sonra, dünyanın her tarafı Pazar durumundadır.Kaliteli olduktan sonra kesinlikle elde kalmaz satılır. Müteşebbisler için iyi bir gelir kaynağıdır.

 

Köy tavukçuluğu, 2018'de çok tercih edilecek, tavuğun gerek eti gerekse yumurtası çok kazandıracak.Yetiştirme imkanı olan herkese tavsiye ederim.

 

Tavşan yetiştiriciliğini de tavsiye ediyoruz. Fazla sayıda üreme yaptığından dolayı, güzel bir kazanç kaynağıdır.

 

Kanarya, papağan, muhabbet kuşu, vb. yetiştiriciliğini hem iyi bir kazanç kapısı olması hem de çok zevkli bir uğraş olması nedeniyle herkese tavsiye ediyorum.Bu konuda internet üzerinden fiyat araştırması yaptığınızda ne demek istediğim daha iyi anlaşılacaktır.Yetiştirme sayıları 100'lü,500'lü,1000'li sayılar olduğu zaman kazanç rakamları büyür.

 

Balık yetiştiriciliğini de herkese tavsiye ediyorum.Artık balıkların çok sağlıklı gıda olduğu,insan sağlığı için olmazsa olmazların içine katılmıştır.Pazar olarak gerek ülkemiz gerekse dünya pazarları kaliteli balığa her zaman ihtiyaçları vardır.

 

Hayvancılık sektörü en eski uğraşlardan biridir.Belki de en eskisidir.Dün vardı.Bugün var.Yarın da insanlık ,dünya var oldukça olacaktır.Bilimsel olarak yapıldığı taktirde,yapılan işin ilim fenne uygun yapıldığı taktirde kazanmaması diye bir şey söz konusu olamaz.Ülkemiz ,dünya Anadolu'dan çıkacak genç müteşebbisleri bekliyor.Gençler ne duruyorsunuz?"

02 Oca 2018 - 11:11 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.