Harputoğlu: Her Çocuk Hafız olacak diye bir kaide yok

Akyazı Gazi Süleyman Paşa Camii emekli İmam Hatibi Hüseyin Harputoğlu Erenler İlçesi'nde, Kuran kursunda küçük yaştaki çocuğu terlikle döverken görüntüleri sosyal medyada yayınlanması üçerine tutuklanan 55 yaşındaki Şükrü Yılmaz olayı için açıklama yaptı.

Akyazı Gazi Süleyman Paşa Camii emekli İmam Hatibi, Kıraat Eğitim Derneği Onursal başkanı Hüseyin Harputoğlu Hoca ve Talebe İlişkileri Saç ayağı misali; Hoca, veli ve talebe üçü aynı fikirde olacak. Veli çocuğuna sahip çıkacak. Talebe hocasını sevecek, hoca da talebesini sevecek. Hafızlık meselesi çok ciddiyet isteyen bir meseledir.

Talebe dersini veremiyor diye ağlayan Hocalar var.

Harputoğlu Talebeden daha çok hocayı yoran bir meseledir. Talebe dersini okuyamazsa önce hocası çeker. Kur’an kursumuzda Burak isminde Hoca Efendi bir gün talebe dersini veremiyor diye ağladı. Herkes Hafız olamaz. Hoca Efendi önce denemeli yapabilir mi yapamaz mı? Hafızlık zorla olmuyor. Yapabilecek durumda olup da yapmıyor ise velisini çağırıp çocuğunun durumunu bildirmeli ve ben okutamam demelidir. Hele bu zamanda dayağa tevessül etmemeli. Evvelden veliler eti senin kemiği benim derlerdi. Fakat hiçbir Kur’an kursunda kemik yığını çıkmadı. Hocam Mehmet Kutlu AŞIKKUTLU Hazretleri başarısız talebeye önce nasihat ederdi. Tutmaz ise harçlığın var mı derdi? Harçlığı yoksa al şu harçlığı eve git. Allah selamet versin derdi.

Hoca talebesini öz oğlu gibi sevmeli

Hüseyin Harputoğlu İnsan beşerdir şaşabilir. Adapazarı’nda yayın yapan bazı gazeteler manşetten bu haberi veriyor. O da kaş yaparken göz çıkartmaya benzer. Siz kaç talebe yetiştirdiniz. Hoca talebesinin evladı gibi sever. Bir ömrü biz böyle geçirdik. Bir baba evladına bazen terbiye için bağırır, bazen terlik atar. Biz terlik atmayı tasvip etmiyoruz. İnsan yetiştirmenin zor olduğunu söylüyoruz. Cenazb-ı hak bu hususta ilk görevi ana-babaya veriyor. Mealen;Ey İman Edenler! Kendinizi ve Ailenizi yakıtı insanlarla taşlar olan cehennemden koruyunuz buyuruyor. Hoca efendiler bu görevi tamamlamaya çalışıyor veliler yapamadıkları için. Bugün uyuşturucu hastalığı İlkokul seviyesine kadar indi. Çocuklar için ceza evleri var. Anasını döven, öldüren çocuklar var. Adapazarı Yerel  gazeteleri önce bu hususları baş manşet olarak vermelidir.

Peygamberimiz Sallallahu aleyhi vesellem; bir hafız ehlinden on kişiye şefaat edecek buyuruyor. Salih bir evlat sadaka-i cariyedir buyuruyor. Öldükten sonrada amel defterini kapatmayacak. Tabii ki bu güzelliklere ulaşmak kolay olmuyor. Rabbim hepimize yardım eylesin.

Her talebe Hafız olacak diye bir kural yok

Başta en büyük meziyyet iyi niyyet. Zira ameller niyetlere göredir. Ömür boyu bu mesleği yaptık. Rabbimden af niyaz ediyorum kendim için, talebeler ve veliler için. Talebenin velisinede saygı duyuyorum. Evladını veya torununu hafızlık mektebine verdiği için. Bir şeyler yapmaya çalışıyoruz pek güvenim de yok. Sadece bir hususu unutamıyorum; Kur’an kursumuzda tuvaletler taştı, ilgilenen yok perişan haldeyiz. Talebe bir şey yapamaz, elime bir naylon sardım elimle beraber tuvalet tıkanıklığını giderdim. Buna biraz güvenim vardır dedi.

16 Oca 2017 - 18:09 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.