Grip olduktan sonra aşı yaptırmak yanlış!

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Genel Başkanı Erdoğan Çolak, grip olduktan sonra yaptırılan aşıların hiçbir etkisinin olmadığını belirterek, bu aşamadan sonra gereksiz yere aşının içindeki virüsün vücuda enjekte edildiğini bildirdi

Çolak, yaptığı yazılı açıklamada, birçok kişinin konuyla ilgili fikir beyan etmesinin, halkın hemen harekete geçmesine, hekim ya da eczacıya başvurmadan kendi kendine tedavi uygulamasına neden olabildiğine dikkati çekti. Çolak, şunları kaydetti:

"Hastalık vuku bulduğu andan itibaren yaptırılan grip aşılarının hiçbir etkisi olmadığı gibi, risk grubu dışındakilerin gereksiz yere aşı olması da dikkat edilmesi gereken bir husustur. Çünkü, gribe neden olan virüs her yıl transformasyona uğramakta; aşı ise hastalığa neden olan unsurlar karşısında yetersiz kalmaktadır. Dolayısıyla aşıların içerik bakımından her yıl mutlaka yenilenmesi gerekmektedir.

KRONİK HASTALAR 65 YAŞ ÜZERİNDEKİLER DİKKAT

Öte yandan, risk grubu içindeki 65 yaş üzeri kişilerin, kronik kalp ve akciğer hastalığı bulunanların, 18 yaş altında olup sürekli aspirin kullanmak zorunda olanların ve hamilelerin, bakımevinde veya toplu yaşam alanlarında yaşayanların, ilaç kullanan şeker hastalarının, böbrek yetmezliği olan kişilerin, bağışıklık sistemlerini zayıflatacak bir hastalığı olanlar ya da ameliyat olanların (Kanser, HIV enfeksiyonu veya uzun bir süre steroid tabletler kullananlar gibi), sağlık çalışanlarının grip aşısı olmaları tavsiye edilmektedir.

Bu risk grubu dışındaki kişilerin aşı olmaları elzem değildir. Zira grip olduktan sonra yapılan aşıların etkililiği bulunmadığı gibi gereksiz yere aşının içindeki virüs vücuda enjekte edilmektedir."

24 Oca 2014 - 15:22 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.