Gökkuşağı Görenleri Büyüledi

Akyazı’nın semalarını süsleyen gökkuşağı, görenleri büyüledi.

Boydan boya görüntüsüyle gökyüzünü kaplayan gökkuşağı, benzersiz güzellikte ve uzunlukta Akyazı’nın semalarını kapladı.

Görüntülere Gazi Süleyman Paşa Camiinin güzelliği de eklenince ortaya seyrine doyum olmaz görüntüler çıktı. Oluşan gökkuşağı, kısa bir süre gökyüzünü süsledikten sonra yağmurun sona ermesinin ardından ortadan kayboldu.

Gökkuşağı Nasıl Oluşur?

Işık, su ve hava kısa bir süreliğine buluşunca gökkuşağı oluşur. Atmosferin bu olağanüstülüğü yerel bir yağmur sırasında ya da hemen yağmurun arkasından görünür. Gökkuşağının ufuk çizgisine doğru çizdiği kavisi, ufuk çizgisinin altındaki yağmur damlacıklarını göremeyeceğimiz için takip edemeyiz. Fakat yerden ne kadar yüksekte olursak gökkuşağı halkasını o kadar fazla görürüz. Bu yüzden uçakta iken gökkuşağı tam bir daire olarak görünür.

Haber Hacı İbrahim Aydın

15 Mar 2013 - 18:23 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.