Genç Kürsü Kuzuluk’taydı

AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları, Akyazı Kuzuluk Mahallesi'nde, Akyazı İlçe Gençlik Kolları tarafından organize edilen "Genç Kürsü" programında Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili soruları yanıtladı.

Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sisteminin konuşulduğu "Genç Kürsü" programına katılan genç katılımcıların sorularını AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir, Başkan Yardımcıları, Yönetim Kurulu ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Osman Öztürk cevapladı. Programa AK Parti Akyazı İlçe Başkanı Feyzi Bora’da katıldı.

Açılış konuşmasını yapan AK Parti Akyazı İlçe Gençlik Kolları Başkanı Osman Öztürk; "Başkanımız Yusuf Demir'e ve İl Yöneticilerimize bugün bizlerle birlikte olduğu için teşekkür ediyorum." dedi. Başkan Öztürk Genç Kürsü Programımız ile 16 Nisan da gerçekleşecek olan Referandum için mahalle mahalle gençler ile bir araya gelip soruları cevaplayacak ve süreç hakkın da bilgilendirme de bulunacağız” diyerek sözü fazla uzatmadan İl Gençlik Kolları Başkanımıza bırakmak istiyorum" dedi.

Kürsü sizin söz sizin
AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir ; “Bu seçim AK PARTİ, CHP, MHP, hdp seçimi değil. Biz, darbecilerin yapmış olduğu ve şu anda kullanmış olduğumuz anayasanın neden değişmesi gerektiğini konuşmaya, neye evet diyeceğimizi vurgulamaya geldik. Aklınıza takılı olan bütün soruları bu kürsüde sorabilirsiniz. Bundan sonra kürsü sizin söz sizin.” dedi.

Ülkemizin geleceği gençlerimize emanet
Demir; “Biz gençler olarak bu ülkenin geleceğiyiz. Öncelikle bunun farkına varmalı ve bu bilinçte olmalıyız. Anayasa değişikliği maddeleri arasında bizleri de yakından ilgilendirecek önemli bir madde var. Seçilme hakkı artık 18-25 yaş arasına da tanınıyor. Gençlerin siyasette daha fazla görev alması, daha fazla sorumluluk üstlenmesini için atılmış bir adımdır bu. Siyasetin gençleşmesini, eğitimli, donanımlı gençlerin ülke meselelerinde söz sahibi olması için atılmış bir adım. Biliyorsunuz seçilme yaşını daha öncesinde 30’dan 25’e indirerek ilk adım atılmıştı. Daha önceden söylediğimiz gibi seçme ve seçilme yaşını 18’e indiriyoruz. Biz artık güvenilen bir gençliğiz. Çünkü biliyoruz ki ülkemizin geleceği gençlerimize emanet.” İfadelerini kullandı.

1982 Anayasası yarı başkanlık sistemine evrimlenmiş bir sistemdir
Başkan Demir; “16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa değişikliği halk oylaması ile Türkiye’de tıkanan ve işlemez hale gelen sistemin anayasa değişikliği ile işler bir hale gelmesi sağlanacak. Türkiye’de halkın demokrasi mücadelesinde bu noktaya gelindi. 1982 Anayasası yarı başkanlık sistemine evrimlenmiş kendine özgü bir sistem getirdi. Bu durum zaman içinde çatışmalara neden oldu. Bugüne kadar sistem dışı unsurlar sisteme müdahale etmiştir. Şimdi yeniden halkımıza müracaat edeceğiz. Halkımızın iradesine güveniyoruz. 16 Nisan’da gençlerimize büyük görevler düşüyor. Onlarında bu görevleri layığı ile yerine getireceğinden şüphemiz yoktur” ifadelerini kullandı.

Programın sonunda AK Parti Sakarya Gençlik Kolları İl Başkanı Yusuf Demir ve Akyazı İlçe Gençlik Kolları Başkanı Osman Öztürk sorularıyla programa katkı sağlayan ya da dinleyici olarak katılan tüm gençlere teşekkür ederek “Bildiklerimizi, öğrendiklerimizi yakın çevremizden başlayarak adım adım her ortamda aktarmalıyız, anlatmalıyız. Mahalle mahalle, ev ev dolaşmalıyız. Ülkemize ve milletimize faydalı olmak için her birimiz canla başla çalışmalıyız.” Dedi.

22 Mar 2017 - 14:54 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

Bir Vatandaş - Vay be

Ancak şimdi mi akıllarına geldi maddeleri görüşmek

Böyle bir gençlik işte

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Mart 14:54