Genç Kürsü Akyazı’da Yeniden Kuruldu

AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları, Akyazı Kuzuluk Mahallesi'nden sonra şimdide Küçücek Mahallesinde kuruldu. Küçücekli gençlerle bir araya geldiler.

AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları, Akyazı Kuzuluk Mahallesi'nden sonra şimdide Küçücek Mahallesinde, Akyazı İlçe Gençlik Kolları tarafından organize edilen "Genç Kürsü" programının 2.’sini düzenleyerek Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili soruları yanıtladı.

Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sisteminin konuşulduğu "Genç Kürsü" programına katılan genç katılımcıların sorularını AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir, Başkan Yardımcıları, Yönetim Kurulu ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Osman Öztürk cevapladı.

Açılış konuşmasını yapan AK Parti Akyazı İlçe Gençlik Kolları Başkanı Osman Öztürk; "Başkanımız Yusuf Demir'e ve İl Yöneticilerimize bugün yeniden bizlerle birlikte olduğu için teşekkür ediyorum." dedi. Başkan Öztürk Genç Kürsü Programımız ile 16 Nisan da gerçekleşecek olan Referandum için mahalle mahalle gençler ile bir araya gelip soruları cevaplayacak ve süreç hakkın da bilgilendirme de bulunmaya devam edeceğiz” diyerek sözü fazla uzatmadan İl Gençlik Kolları Başkanımıza bırakmak istiyorum" dedi.

Hedefe doğru koşmaya devam edeceğiz
AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir; “16 Nisan’da ülkenin prangalarını sökmek için sandığa gideceğiz. Ülkemiz 16 Nisan'dan sonra hızına hız katarak koşmaya devam edecektir. Yüklerini üzerinden atarak hedefe hızla ilerleyecektir. Burada biz gençlere çok iş düşüyor. Enerjimiz ile girilmedik sokak bırakmayacağız. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlatacağız. Genç kürsüleri kurmaya devam ederek; her maddeyi derinlemesine irdeleyeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Bir ülkede istikrarsızlık varsa kimse o ülkeye yatırım yapmaz
Her 1,5 yılda bir hükümet kurulduğunu, bu kadar çok hükümet kurulmasının sebebinin istikrarsızlık olduğunu belirten Demir, "Bir ülkede istikrarsızlık varsa kimse o ülkeye yatırım yapmaz, kimse geleceğine emin olarak bakmaz. O ülkenin kalkınması, büyümesi mümkün değildir. 1,5 yılda kurduğumuz bu hükümetlerle geldiğimiz noktanın, bizim gibi ülkelere baktığımızda, maalesef iyi bir nokta olduğunu ifade edemeyiz." diye konuştu.

Askeri mahkemeler
Anayasa değişikliği maddelerinden birisinin de askeri mahkemelerin kaldırılması olduğunu dile getiren Demir, askeri mahkemelerin kaldırılmasının herhangi bir mahkemenin kalkması anlamına gelmediğini vurguladı. Yargıya tarafsızlık getirildiğini anlatan Demir, "Bağımsızlığa bir de tarafsızlık getiriliyor. Bunlar ülkenin ihtiyaçları olan şeyler. Ben inanıyorum ki bu düzenlemeyle biz daha hızlı kalkınan, daha hızlı büyüyen ve gelecekten ümit var olan bir ülke olacağız." değerlendirmesini yaptı.

Gelecek gençlerindir
Demir; Gelecek gençlerindir. Bu yüzden biz gençlerin geleceğe daha fazla sahip çıkması gerekmektedir. Geçmişte büyüklerimizin yaşamış olduğu acı tecrübelerini bizler yaşamayacağız İnşallah. Bu yüzden emin adımlar ile 16 Nisan'a kadar durmadan Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlatacağız, aktaracağız” dedi.

Programın sonunda AK Parti Sakarya Gençlik Kolları İl Başkanı Yusuf Demir ve Akyazı İlçe Gençlik Kolları Başkanı Osman Öztürk sorularıyla programa katkı sağlayan ya da dinleyici olarak katılan tüm gençlere teşekkür ederek “Bildiklerimizi, öğrendiklerimizi yakın çevremizden başlayarak adım adım her ortamda aktarmalıyız, anlatmalıyız. Mahalle mahalle, ev ev dolaşmalıyız. Ülkemize ve milletimize faydalı olmak için her birimiz canla başla çalışmalıyız.” Dedi.

25 Mar 2017 - 14:18 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.