Geleneksel Keşkek’li Gözlemeli kandil kutlaması

Akyazı’ya bağlı Sukenarı Mahallesinde Miraç kandili nedeniyle yerel kültüre özgü Keşkek’li Gözleme’li Kandil kutlaması yapıldı.

dfeba2a797d24e86825ef9a7a6c6f46d.jpg
bbe870f5cad0fe1293b91187242a193a.jpg
+16
Haber albümü için resme tıklayın

Akyazı Sukenarı Mahallesinde Miraç kandili nedeniyle Camii bahçesinde geleneksel yerel kültüre özgü kandil kutlaması yapıldı.

Sukenarı Mahalle muhtarlığı tarafından organize edilen Kandil programında Camide yapılan program sonrası Cemaat sıraya girerek kandil kutlamasında bulundu.

Camii bahçesinde yöresel yemeklerimiz olan Keşkek ve Gözleme, Kandil simidi ve Ayran’dan oluşan ikramlar köy gençleri tarafından davetlilere servis edildi.

Sukenarı muhtarı Hakan Aba Mahallemizde Kandil geceleri ve Bayramlarda geleneksel olarak Keşkek ve Gözleme yaparak ikramlarda bulunuyoruz. Burada amaç dargınları barıştırmak birlik ve beraberliği pekiştirmektir Sukanarı halkı adına tüm İslam aleminin kandilini kutluyorum dedi.

14 Nis 2018 - 16:14 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.