“Geç o işi…Geç o işi…Kaybettin”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya Demokrasi Meydanı'nda toplu açılış töreninde konuştu.

Hollanda'daki seçim sonuçlarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ey Rutte, sen seçimi birinci parti olarak almış olabilirsin ama bilesin ki Türkiye gibi bir dostunu kaybettin. 'Efendim, seçimden sonra Başbakan'la bir yemek yiyebiliriz.' Bizde öyle bir Başbakan yok, geç o işi. Geç o işi. Sen kaybettin. Avrupa'da kim bunları yapıyorsa ki Almanya bu işin başını çekmiştir. Onlarla da bu işi enine boyuna oturup konuşacağız. 4 bin 500 PKK'lı dosyası verdim bunlara ben. Bunların hiç biri ile alakalı adli bir işlem yapmadılar" dedi.



TÜRK TİPİ BAŞKANLIK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ihtiyaçlarına göre bir model oluşturduklarını belirterek, "Birileri Cumhurbaşkanlığı sisteminin dünyada örneği yok diyor. Ben Türk tipi başkanlık dedim. Biz de kendi modelimizi oluşturuyoruz. Türkiye olarak kendi ihtiyaçlarımıza, kendi kültürümüze uygun model geliştirdik. Milletimizin onayına sunuyoruz. Anayasanın hükmü neyse, Cumhurbaşkanı ona uymak zorundadır. Meclisin çıkardığı kanun Cumhurbaşkanının kararnamesinin üzerindedir. Olay bu kadar açık ortada" dedi.

Türkiye'nin büyük ve güçlü olmak için istikrarlı bir yönetime ihtiyacı olduğunu ifade eden Erdoğan, "Gençler Türkiye'yi son 16 yıldır yönetildiği gibi zannediyor. Öyle bir şey yok. Türkiye 1991 yılından beri istikrarlı bir yönetimle yönetilseydi büyümemiz 2 kat olacaktı. Kişi başına milli gelir 11 bin dolar olmayacaktı, 22 bin dolar olacaktı. Fena mı olur? Ama yakalayacağız. İşte yeni yönetim sistemi. Ülkemizin gelecekte bu imkana kavuşmasına sağlayacak. Bu seçim asıl gençler için önemli. 16 Nisan sizin gününüz. Seçme hakkına sahip 18-25 arasındaki 8 milyon genç seçilme hakkına sahip oluyor. Ana muhalefetin başı 18 yaşındaki çocuklarımızı meclise doldurup askerden kurtarıp, iki yıl sonra 10 bin lira emekli maaşı bağlayacakmışız yalanının haddi hududu olur. Bunlarda yok. 18-25 yaş arası gençlerin yarısı erkek, yarısı kız. Askerliğini yapmamış milletvekili çıktı. Milleti temsil etmek askerlikten daha mı az değerli? Belki CHP, MHP, Ak Parti'den de olacak. Niye bunu bir partiye mal ediyoruz. Gelelim emeklilik meselesine. Bir vatandaş hangi yaşta oluyorsa, milletvekili de aynı yaşta olacak. Bir dönem mi yaptı, milletvekili çalıştığı kurumda sigortası ödenecek. Önce bunları öğren. Güya bu ülkenin ana muhalefetinin başındaki zat bu yalanları söylemekten geri durmuyor. Yalanlarını alt alta sıralasam okul çağına gelmemiş çocuklar gülmekten kırılır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlar ve milletvekilleri daha sonra kurdeleyi keserek 118 eserin açılışını yaptı.

Zafer TOKUŞ-Aziz GÜVENER Sakarya - DHA

16 Mar 2017 - 19:51 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

birolBir VatandaşbenY DUNYA - bir vatandaş güzel bir konuya parmak basmışakyazi.net ekibindeki bu hızlı değişimi neye borçluyuz acaba?

Ne zamandan beri böyle haberler yapıyorsunuz?

Demekki neymiş herkes dönebiliyormuşmiting okul öğrencilerini görduk belediye personelini görduk mesai saati için de personel miting alanında hakikaten kul hakkına riayet eden bir miting oldu.miting de hiç yalan gıybet de konuşulmadı her kes kendi imkanları ile mitinge geldi anayasa maddeleri de bir bir açıklandı gerçekten diktatör luk getirecek bir şey yoktu konuşmanın için .yani tam manası ile islami kurallara riayet edil di başka ne beklenirdiki zatenmeydan doldu herkes amacına ulastı yoklama alındı daıre amırlerı ve burokratların alanda selfı cekerek mıtınge katıldıklarını ısbatlamıslardır halk dılınde onlara baska sey dıyolar ama degıl gorevın geregı olarak yorumluyorum tesekkur edıyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 19:51