Fiskobirlik deposunu yakmışlar

Kocaali İlçesi'nde Fiskobirlik ana deposunda önceki gece çıkan yangında, ve 10 milyon liralık zarara neden olan yangının kundaklama sonucu çıktığı belirlendi

Fındık Tarım Satış Kooperatifi'ne (FİSKOBİRLİK) ait Kocaali ilçesinin Ağalar Mahallesi'nde bulunan ve Sakarya il genelindeki marketlere dağıtım yapılan yüzlerce ton fındık ve işlenmiş ürünün bulunduğu depoda, önceki geceyarısı  yangın çıktı.

 Yangın kısa sürede büyüyerek depoyu sardı. Yangına Kocaali ve Karasu ilçeleri itfaiye ekiplerinin yanı sıra Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazözler de müdahale ederken, yangın yaklaşık 3 saat süren çalışma sonrasında kontrol altına alınabildi.

 

Yangında depodaki, marketlere dağıtılacak ürünlerin büyük bir bölümü yandı. Yanmayanlar da alevlerden etkilendiği için değerlendirilemeyecek hale geldi. Yangında depoda bekletilen fındıklar da yanarken, zararın yaklaşık 10 milyon lira civarında olduğu belirtildi

Yangın sonrası araştırma yapan Kocaali Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler yangın yerinde çakmak bulunca araştırma yaptı. Araştırma sonrasında aileleri bir yıl kadar önce Samsun ilinden Kocaali ilçesine taşınan 20 yaşındaki Hüseyin H. İle 18 yaşındaki Efe H.yi gözaltına alındı.

Poliste verdikleri ifadede suçlamaları kabul eden iki genç 'Kundaklama' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. iki arkadaştan Efe H. Savcılıktaki ifadesi sonrasında serbest bırakılırken diğer şüpheli Hüseyin H. İle adli kontrol ile serbest bırakıldı

 İtfaiye 2.5 saatte söndürmüştü.. İşte Kocaali'deki yangın gecesi

08 May 2015 - 22:52 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.