Fildişi Kakao’sunun temsilcisi 2 Sakaryalı

Akyazı'lı İş Adamlarımızdan Dursun Ali Kalem ve Osman Dedecan Fildişi Kakao'sunun Türkiye ve Ortadoğu temsilcisi oldu

iDqbG.jpg
58TzA6dv.jpg
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Sakarya Akyazlı'lı İş Adamlarımızdan Dursun Ali Kalem ve Osman Dedecan 29.10.2014 tarihinde Fil Dişi Cumhuriyetindeki ilk ve özel müteşebbis olma özelliği taşıyan, Fil Dişi Cumhuriyetinin en köklü KAKAO işleme ve paketleme fabrikası SUCSO SA  ile imzaladıkları protokolle, Türkiye ve Orta doğu temsilciliğini aldılar.

Bu protokole göre Sakarya' lı iş adamlarımız, Türkiye ve Orta Doğu ülkelerinde SUCSO SA markasıyla, Kakao Likörü, Kakao Yağı Kakao Kitlesi ürün çeşitleriyle pazara girecekler.

  İş adamlarımızın ilk etapta, bölgedeki hedeflerinin yıllık 36 000 ton doğal kakao satışını gerçekleştirmek ve devamında Sakarya’ya Kakao Kitlesi işleme ve paketleme tesisi kurarak bölge ekonomisine katkıda bulunmayı hedeflediğini belirttiler.

  Sakaryalı iş adamları Kakao 'yla ilgili verdikleri bilgilerde Kakao 4-8 metre boyunda ebegümecigiller familyasından çikolata yapımında kullanılan bir bitki türüdür.

Doğal yetişme alanı Güney Amerika, Batı Afrika, Batı Hint adaları olmakla beraber, Tropiklerin genelinde yetiştirilmektedir. Theobromin adlı bir alkaloit eldesinde ve kakao yağı eldesinde kullanıldığı gibi, kakaonun tohumları da çikolata yapımında kullanılmaktadır.

Kakao, dünya çapında 70 bin kilometrekarenin üzerinde bir ekim alanına sahiptir. Üretimin % 40'ını gerçekleştiren Fildişi Sahilleri'ni, %15'er payları ile Gana ve Endonezya izlemektedir. Diğer kakao üreticileri, küçük miktarlarda olmakla beraber, Brezilya,Nijerya ve Kamerun'dur.Kakao ağacının tohumları ya hemen ya da bir süre sonra mayanlandırılır ve ardından kurutulur. Böylece tohumun acı lezzeti kaybolur ve hoş bir koku meydana gelir. Bu taneler kavrularak, un haline getirilip yağı alınır. Sonra yeniden öğütülerek, toz halindeki kakao elde edilir. Kakao, sütle karıştırılıp içilir, ayrıca yağı alınmamış kakao tohumlarından çikolata yapılır.

01 Kas 2014 - 10:52 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

c.curmisafir - Osman DEDECAN kalite insan umarım hayal ettiğiniz vede planladığınız gibi olur RABBİM gönlünüze göre versin.....Yolun açık olsun arkadaşım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Kasım 10:52