FETÖ soruşturmasında son durum

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ'ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında bugüne kadar 630 kişi tutuklandı, 758 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

MEDYABAR.COM

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, şehir genelinde operasyonlar sürüyor.

 

Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipler, savcılık talimatıylabaskınlarına aralıksız devam ediyor.

 

İl genelinde bugüne kadar 2026 kişi hakkında FETÖ'den işlem yapıldı. Gözaltına alınarak hakim karşısına çıkarılan 630 kişi 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklandı.

 

Hakim karşısına çıkarılan 123 kişi direk serbest bırakılırken, 758 kişi ise yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Hakkında yakalama kararı bulunan 178 kişi de polis tarafından her yerde aranıyor.

 

Ayrıca, örgütle bağlantısı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 21 kişinin işlemleri devam ederken, hakkında soruşturma başlatılan 326 kişi için araştırma süreci devam ediyor.

24 Eki 2016 - 11:36 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.