FETÖ soruşturmasında bugüne kadar neler oldu?

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ Terör Örgütü'ne yönelik yürüttüğü soruşturması kapsamında bugüne kadar 2 bin 427 kişi hakkında işlem yapılırken, bunların 690'ı tutuklandı.

MEDYABAR.COM

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı iddianamesi tamamlanan Fethullahçı Terör Örgütü(FETÖ) soruşturması kapsamında her türlü takibi sürdürüyor.

 

Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi(TEM) ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi(KOM) ekipleri savcılıktan aldığı talimatlarla operasyonlara aralıksız devam ediyor.

 

Soruşturma kapsamında örgütle bağlantısı olduğundan şüphelenilen kişiler hakkında önce teknik olarak ve çeşitli çalışmalarla araştırma yapılıyor.

 

Bu araştırmalar neticesinde, her gün farklı adreslere baskın yapan polis, örgüt bağlantısı tespit edilen kişileri yakalayarak gözaltına alıyor.

 

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu'nun kayıtlarına göre soruşturma kapsamında bugüne kadar 2 bin 427 kişi hakkında işlem yapıldığı öğrenildi.

 

Bunlar arasından 690 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, bin 53 kişi ise adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

 

Hakkında yakalama kararı bulunan 264 kişiyi arama çalışmaları polis tarafından sürdürülüyor. Örgütle ilişkisi olduğunan şüphelenilen 238 kişi için ise araştırma süreci devam ediyor.

16 Oca 2017 - 12:39 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.