FETÖ gözaltısı 14 kişi adliyede

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan aralarında ByLock programını kullandığı belirlenen şahısların da bulunduğu 14 kişi adliyeye sevk edildi.

MEDYABAR.COM

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Fethullahçı Terör Örgütü(FETÖ)'ne yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında kent genelinde operasyonlar sürüyor.

 

Savcılık, kriptolu mesajlaşma programı ByLock'u kullandığı ve örgütle bağlantılı olduğu tespit edilen kişilerin de aralarında bulunduğu 19 kişi hakkında önceki gün gözaltı kararı çıkardı.

 

Şüphelilerden biri gözaltı kararından hemen sonra yakalanarak işlemleri tamamlandıktan sonra çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü(KOM) ekipleri, hakkında gözaltı kararı çıkarılan diğer şüphelilere yönelik operasyon düzenledi.

 

Aralarında belediye zabıta amiri, öğretmen, Sakarya Afet ve Acil Durum Yönetimi BaşkanlığıAFAD) memuru ve öğrencilerin bulunduğu 14 kişi adreslerinde yakalanarak gözaltına alındı.

 

Bir çoğunun kriptolu yazışma programı ByLock'u kullandığı tespit edilen şüpheliler emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.

 

Ayrıca, hakkında gözaltı kararı çıkarılan 4 kişi de polis tarafından aranıyor.

25 Eki 2016 - 10:59 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.