Esnaf Odalarından Yüksekokul tepkisi

Akyazı’da Faaliyet gösteren Esnaf odaları yaptıkları ortak basın açıklamasında açılması ı istenen 4 bölümden 4 üne YÖK tarafından ret cevabı gelmesi önümüzdeki yıl yüksekokulun kapanması anlamına geldiğini belirttiler.

4a361b4767da319ef656950b5ab0be89.jpg
Haber albümü için resme tıklayın

İşte Esnaf odalarının basın açıklaması

Akyazı’ da bulunan yüksekokulun kapanma aşamasına gelmesi Akyazı bulunan tüm esnaf odalarımız üzüntü içine sokmuştur.

               Bir önceki genel seçimlerde Akyazı dan vekil istiyoruz talebimizde ne kadar  haklı oluğumuzu  gözler önüne sermiştir.

Yüksek okul idaresinin talebi üzerine açılması ı istenen 4 bölümden 4 üne YÖK tarafından ret cevabı gelmesi önümüzdeki  yıl yüksek okulun kapanması anlamına geldiği tüm esnaf odalarımızı ve Akyazı da bulunan 5.000 esnafımızı hayal kırıklığına uğratmıştır.

İlçemizin siyasileri birlikte yapılmış olduğumuz girişimlerin Kayıtsız kalması ilçemiz siyasetinin ne kadar ilgisiz olduğunu görmek bizleri üzüntü içerisine sokmuştur. Yapılan yurtların varlığında bahseden siyasilere bu yurtlarda siyasi gücü yüksek olan diğer ilçelerimizde bulunan fakülte ve yüksekokul öğrencilerimi kalacak diye de sormak istiyoruz.

Yüksekokulumuzda 2016-2017sezonunda 580 olan kontenjan bu yıl 250 lere düşmesi yüksekokul idaresisin ve siyasilerinin Akyazı da bırakın fakülteyi yüksekokulun bile kapanması aşamasında olduğu okul idaresinin ve siyasilerin ve yetkililerin ne kadar başarılı olduğunu gözler önüne sermektedir.

Akyazı tüm Esnaf odaları olarak yüksek okulumuza önümüzdeki eğitim yılında 3.000 öğrenciye hizmet verebilecek yüksek okulumuzun en az 2000 kapasiteye getirmek için yapılacak her türlü çalışma ve faaliyet içirişinde bulunacağımızı tüm Akyazı Esnafı odaları ve temsilcileri olarak bildirir saygılar sunarız.

Akyazı Ağaç İşleri odası                               Akyazı Berberler Odası                                Akyazı Man. Kav. Odası

    Turhan Gürel                               Hasan CENGİZ                                  İsmet ÖZTÜRK

Akyazı Esnaf Odası                         Akyazı Gıda mad. Odası               Akyazı Bakkallar Odası

Emin ÜSTÜN                                     Mustafa DEMİRALAY                     Hüseyin KALİÇ

Akyazı Madeni sanatkarlar Odası                           Akyazı Şoförler Odası

Sezgin DURMUŞ                                                              Hikmet ÖZGÜR

13 Mar 2018 - 10:54 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

vatandaşanti iyi partiliBURAK_5454İYİ PARTİLİ - Bununla ilgili bir projemiz ya da hazırlığımız var mı ki o kadar sayıda öğrenciyi Akyazı ya bekliyoruz?Laf olsun diye konuşmayalım bu durum sadece bizim gibi gariban kiracıların işini zorlaştırır,ev kiraları alır başını gider zaten adaletli seviyede değil.Sanki yeterli yurt imkanımız varmış gibi bir de toplanıp bildiri yayımlıyorsunuz...Birileri bunu yapsın ama ben Akyazı ya çivi çakmayayım mantığı.Altyapı yok ön çalışma yok sonra yüksek okul gelsin olur mu?sen ne anlatıyorsun bre mhp ye ihanet edenler topluluğunun parçası...YILLARDIR NEREDESİNİZ ŞİMDİMİ AKLINIZA GELDİ ..YÖK KOMPLE KAPATIRBiz belediye başkanlığını biiznillahi teala alacağız.Ve Akyazımıza 4 yıllık fakülte getireceğiz.Bu da bizim sözümüz olsun.Yapamazsak burada yaşamak bize haram olsun.Bekleyin diğer projelerimizi.Temmuz ayında başkan adayımız ile birlikte hepsi açıklanacak inşaallah.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Mart 10:54