Eski Emniyet Müdürü Aktaş konuştu: 'Son derece rahatım'

Usulsüz dinleme iddiasıyla ilgili açılan davada hakkında 247 yıla kadar hapis cezası istenen Eski İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, 'Son derece rahatım, arkadaşlarımda son derece rahat. Hukuk içinde masumiyetimiz anlaşılacak' dedi

Sakarya'nın eski emniyet müdürleri Mustafa Aktaş ile Ali Birkay'ın da aralarında bulunduğu 10 polisle ilgili usulsüz dinleme iddiasıyla ilgili Sakarya 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada savcı; Aktaş için 105 ilâ 247 yıl, Birkay içinse 20 ilâ 52 yıl ceza istedi.

İddianamede, Ergenekon soruşturmasında görev yaparken emniyet müdürlüğüne terfi eden ve 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrasında açığa alınan Sakarya eski Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş'a 'Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği ve kişiler arasında aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek'' suçundan 21 kez ayrı ayrı olmak üzere 105 yıl ila 247 yıl arasında ceza talep edildi. Sakarya'dan sonrada bir süre İzmir emniyet müdürlüğü yapan Ali Birkay için de 4 kez olmak üzere 20 yıldan 52 yıla varan ceza istendi.

TELEFONDA KONUŞTU: BUGÜN DE AYNI ŞEYLERİ YAPARIM 

Cihan Haber Ajansı (Cihan) 

muhabirinin telefonla görüştüğü Sakarya eski Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, memuriyet görevinin devam etmesi sebebiyle açıklama yapamayacağını belirtti. Ancak her şeyi savcılık ve mahkeme kararıyla yapması sebebiyle içinin çok rahat olduğunu vurguladı. Aktaş, kendisi ve arkadaşlarının hiçbir zaman hukuk dışına çıkmadıklarına işaret ederek, "Bugün olsa yine aynı şeyleri yaparım." dedi.

"EN UFAK BİR DİSİPLİN CEZAM BİLE YOK" 

30 yıllık görev süresinde, Terörle Mücadele, İstihbarat, Kaçakçılık Ve Organize Suçlarla Mücadele birimlerinde memlekete, millete hizmet ettiğini anlatan Aktaş, bu 30 yıl içerisinde herhangi bir hukuksuzluğunun olmadığının altını çizdi. Bu yıla gelinceye kadar hakkında en ufak bir disiplin cezası ya da soruşturma bile olmadığını vurgulayan Aktaş, " Bir kınama, bir uyarma cezası bile almamışımdır. Tam aksine üstlerinden, amirlerimden devamlı taktirler, taltifler, takdirnameler, başarı belgeleri almışımdır her görev yaptığım yerlerde. Bunların sayısını bilmiyorum. Yurt içinde, yurt dışında memleketime hizmet ettim. 3 yıl ateşelik görevim oldu." ifadelerini kullandı.

"PİŞMAN DEĞİLİM BUGÜN DE AYNI ŞEYLERİ YAPARDIM" 

Aktaş, yaptıklarından hiç pişman olmadığını, yeniden dünyaya gelse, yeni bir başlangıç yap deseler yine aynı şekilde aynı şeyleri yapacağını vurguladı. Aktaş, şunları kaydetti: "Memleketime hizmet ettim, bununla iftihar ediyorum. Şeref duyuyorum, bu benim için çok büyük bir şeref. Hiç pişman değilim. Memleketime, milletime bu hizmet helal hoş olsun. Adaletin tecelli edeceğine inanıyorum. Bu gün olmazsa yarın mutlak suretle, burada olmazsa başka bir yerde. Mutlaka adalet arayışımız devam edecek. Ben memleketimin adil hakimlerinin bu işe adil bir karar vereceğine inanıyorum." 

"USULSÜZ, KANUNSUZ, İLLEGAL DİNLEMELER DİYE BİR ŞEY YOK" 

Kendisi ve arkadaşlarının ne yaptılarsa hukuk içinde yaptıklarını anlatan Aktaş, yapılan tüm işler ve işlemlerin hakim kararıyla yapıldığına dikkat çekti. "Hakim kararı olmayan, savcı bilgisi olmayan hiçbir faaliyetimiz olmamıştır. Usulsüz, kanunsuz, illegal dinlemeler diye bir şey yok." diyen Aktaş, "Bütün dinlemeler, bütün çalışmalar adli idari bütün çalışmalarımız usulüne uygun, savcı ve hakim kararından geçmeden yapılmamıştır. Dolayısıyla rahatız. Son derece rahatım, arkadaşlarımda son derece rahat. Hukuk içinde masumiyetimiz anlaşılacak. Bu işin beraat ile sonuçlanacağına inanıyorum." şeklinde konuştu.

CİHAN 

14 Şub 2015 - 10:52 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.