ERKEK HEMŞİRE KRİZİ

20 yaşındaki genç kız erkek hemşire yerine Bayan Hemşire isteyince gerginlik yaşandı.Genç kız tedavi olamadan Hastaneden ayrıldı.

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de görevli erkek sağlık personelinin acil servise gelen genç kadın hastalara enjeksiyon yapmaları sırasında sıkıntı ile karşılaşıldığı belirtildi. Son olarak Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi'ne acil servise getirilen genç kız kendisine erkek tıbbı teknisyenin iğne yapmasına karşı çıkınca gerginlik oldu. Sakarya Sağlık Müdürü Hasan Bektaş bu tür sıkıntılarla sık karşılaştıklarını söyledi. Yakınları tarafından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne acil olarak getirilen 20 yaşındaki B.G.'ye acil servisteki muayene ardından acil doktoru Penisilin türü antibiyotik yapılmasını istedi. Acil Servis'te kadınların yatırıldığı müşehade odasına alınan B.G. bir süre sonra elinde enjeksiyon ile gelen erkek tıbbı teknisyeni görünce iğne yaptırmak istemedi. Ailesi enjeksiyonu acil serviste bulunan hemşirenin yapmasını istedi. Ancak, bu isteğe hastanenin acil doktoru karşı çıkınca acil serviste gerginlik yaşandı. Genç kızın yakınları ile acil servis görevlileri arasında başlayan tartışma ardından sinirlenen aile 20 yaşındaki kızlarına kızlarına iğne yaptırmadan hastaneden ayrıldı. Sakarya Sağlık Müdürü Hasan Bektaş özellikle hastanelerin acil servislerinde sıkça karşılaştıklarını belirterek, şöyle konuştu: "Bakanlık bir süre önce yardımcı sağlık personeli konusunda kadın hem de erkek personel aldı. Bu personelin bazıları erkek ve sağlık memuru, bazıları tıbbi teknisyen veya hemşire kadrosunda kadrosunda çalışıyor. Erkek personeli doğum salonu gibi hassas yerlerde görevlendirmiyoruz. Ancak acil servislerde görev veriyoruz. Acil servislerdeki yoğunluk nedeniyle zaman zaman böyle olaylar oluyor. Bu konuda hastane idarecilerinin hassas davranmaları gerek. Hatta bu konuda uyarıyoruz. Ama yine de yoğunluğa bağlı olarak böyle şikayetler geliyor." Sakarya İl Sağlık Müdürü Bektaş hastanelerde hasta haklarına göre hastaların doktor seçme hakları gibi acil serviste erkek veya kadın hemşire seçme haklarının da olmadığını söyledi. Zafer Tokuş (Sakarya DHA)

18 Ara 2010 - 00:00 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.