Erdoğan uyardı: 'İttifak yapıyoruz diye MHP'ye oy kaptırmayalım'

Erdoğan, AK Partili vekilleri uyardı, Cumhur İttifakı ile ilgili "İttifak yapıyoruz diye MHP'ye de oy kaptırmayalım. 'Nasıl olsa MHP de bizden, MHP'ye de oy verelim' havasına girmesin kimse" dedi.

AK Partili vekillere 24 Haziran milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı erken seçimini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aman seçmenimizi mühür hatasına düşürmeyelim. "İttifak yapıyoruz diye MHP'ye de oy kaptırmayalım. 'Nasıl olsa MHP de bizden. MHP'ye de oy verelim' havasına girmesin kimse. MHP ile AK Parti arasındaki bu çizgiye de dikkat edelim. Bu anlamda rehavete kapılmayalım" dedi.

ÖNCE KAHVALTI SONRA TOPLANTI

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nin yemekhane katında dün milletvekillerine önce kahvaltı verdi, ardından toplantı salonunda seslendi. Erdoğan, basına kapalı toplantıda, ilk kez Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin birlikte yapılacağını hatırlatarak, iki seçimin bir araya gelmesinin avantajları olduğu kadar dezavantajlarının da bulunduğunu kaydetti.

"NASIL OLSA MHP DE BİZDEN HAVASINA GİRMESİN KİMSE, YÜKSEK SAYIYA İHTİYACIMIZ VAR"

Gazete Habertürk'ten Volkan Yanardağ'ın haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, isminin avantaj olarak görünebileceğini ancak bunun dezavantaja da dönüşebileceğini belirterek, "Aman seçmenimizi mühür hatasına düşürmeyelim. İttifak yapıyoruz diye oy kaptırmayalım. 'Nasıl olsa MHP de bizden. MHP'ye de oy verelim' havasına girmesin kimse. MHP ile AK Parti arasındaki bu çizgiye de dikkat edelim. Bu anlamda rehavete kapılmayalım. Bize milletvekili sayısı lazım. Komisyonların daha rahat çalışabilmesi için yüksek sayıya ihtiyacımız var. Bunun için artık daha çok çalışacaksınız" ifadesini kullandı.

"DAHA ÇOK ÇALIŞIN"

Erdoğan, "16 yıllık süreçte yollarımızı ayırmak durumunda kaldığımız arkadaşlarımız da oldu. Sınavı geçemeyenler de oldu. Sizler sınavı geçtiniz. Bundan sonra da hep birlikte yolumuza devam edeceğiz. Bundan sonra sahalarda olacaksınız. Her zamanki gibi daha çok çalışın" dedi.

GÜNEYDOĞU'DA OYLAR ARTTI

Kongre sürecini 28 Nisan İzmir ve 6 Mayıs İstanbul'la tamamlayacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı, katıldığı kongrelerdeki coşkudan memnun olduğunu vurguladı. Erdoğan, Güneydoğu'da da oyların arttığını dile getirdi.

20 Nis 2018 - 09:47 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

sinanAbdullah - öylemi oy a ihtiyacınız var siz ali ihsan ı bir daha aday yapın alırsınız oyu.aliihsan gibi birinin aday olduğu partiye oy vermemO zaman adam gibi vekil adayları sunacak, dişli gibilerini aday yapsın o zaman oylar nereye gidiyor görülür.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 09:47