Erdoğan AK Parti'de FETÖ temizliğine başlıyor

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, FETÖ ile bağı olanların AK Parti'den ayıklanacağını ileri sürdü.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, darbe girişiminin ardından Gülen cemaatine yönelik olarak başlatılan soruşturmaların "siyasî kanada uzanmadığı" yolundaki eleştirilerle ilgili olarak "kulis" aktardı.

 

Yeni Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin pazartesi günü açıklanacağını ifade eden Bila, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yarın (28 Mayıs 2017) AKP'ye dönük çalışmalarına başlayacağını, Gülen cemaati ile bağlantısı olan partililerin "ayıklanacağını" iddia etti.

 

CNN Türk canlı yayınında konuşan Fikret Bila, özetle şunları söyledi:

 

"Erdoğan Brüksel'deydi biliyorsunuz. Yarın parti içi çalışmalarına başlıyor. Milletvekilleri, teşkilat üyeleri, partinin her kademesinde FETÖ bağlantısı olan kişiler ayıklanacak."

 

"MYK pazartesi günü belli olacak. Yüzde 38 oranında bir değişikliğin yapılacağını söyleyebilirim."

 

Ak Trollere dava açılıyor

 

AK Parti'ye yakın olduğu iddia edilen, açık kimliği belirsiz sosyal medya hesaplarından yine AK Partililere yönelik hakaret ve suçlamalar yargıya taşınıyor. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın da bu hesapları yönetenlerin bulunması talimatı verdiği öne sürüldü.

 

 Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre aralarında AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı ve Mustafa Ataş, milletvekilleri Adnan Boynukara ve Nurettin Yaşar'ın da bulunduğu 30 kişi AK Parti'ye yakın olduğu iddia edilen bu hesaplara dava açma kararı aldı.

 

Vekiller, bu hesapları yöneten kişilerin kendi aralarında oluşturduğu doğrudan mesajlaşma (DM) kayıtlarını isteyecek. Trol hesaplardan ?Davutoğlu ekibi', ?FETÖ'cü' ve ?Malatyalılar grubu' gibi nitelendirmeler yapıldığını ve hakaret edildiğini belirten vekiller, konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a da taşıdı. Yıldırım'ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan bu hesapların kapatılması konusunda gerekeni yapmasını istediği belirtildi. Bu süreçte bir hesabın kapatıldığı, ancak hemen farklı isimle yeni hesap açılarak suçlamalara devam edildiği dile getirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bu sorunu kendisine ileten ve bazı isimleri veren milletvekillerine, ?Kim bunlar, ben tanımam bile, kimin adına iş yapıyorlar, bulun bunları? dediği öne sürüldü.

 

İlimizde de bir süre önce  Paralel Yapı Deşifre adlı Twitter  hesabından Ak Partililere hedef alan paylaşımlar yapılmış bu hesabı kullandıkları belirlenen bir kişi tutuklanmıştı.. Olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma halen sürüyor

27 May 2017 - 21:45 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.