Emniyete terör uyarısı

PKK'nın İzmir Foça'daki saldırısının ardından İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine illerde hassas bölgelerde önlem alması gizli ibareli bir yazı gönderilerek önlem alınması istendi

Emniyete terör uyarısı PKK'nın İzmir Foça'daki saldırısının ardından İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine illerde hassas bölgelerde önlem alması gizli ibareli bir yazı gönderilerek önlem alınması istendi İzmir Foça Deniz Üs Komutanlığı'nda görevli askeri personeli taşıyan araca yolda mayınlı saldırı düzenlenmiş, ilk patlamadan sekiz dakika sonra ikinci patlamanın yaşandığı saldırıda, bir er şehit olurken 10'u askeri personel biri sivil vatandaş 11 kişi de yaralanmıştı. İzmir'deki terör saldırısının ardından İçişler Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık tarafından 81 il valiliğine gönderilen talimatnameyle valilik ve emniyet kuvvetlerinin illerde bulunan hassas bölgelerde özel güvenlik önlemi alınması istendi. Önlem alınması istenen özel bölgeler arasında askeri alanlar ve lojmanlar ile polis noktaları lojmanları ve bunlara ait servislerin geçtiği alanlar başta geliyor. Talimatnameyle ayrıca ticaret merkezleri, alışveriş merkezleri, insanların toplu halde bulunduğu parklar, parti binaları ve sanayi bölgelerinde de önlem alınması istendi. Yaz aylarında yeni bir hareketlenme ve yapılanmaya giden PKK'nın Suriye'de bir çok kenti ele geçirmesiyle birlikte Türkiye'de daha etkili olabilmek için bu tür saldırıları sıklaştıracağı kaydedildi. Talimatnamede emniyet güçlerinden şehir merkezlerinde gün içinde ve gece saatlerinde sürekli olarak uygulama yapmaları istendi. Uygulamalar kent merkezlerinde, kent girişlerinde sıklıkla yapılacak. İnsanların yoğun olduğu akşam ve sabah saatlerinde kent merkezlerinde normalden daha fazla polis ekibi görev yapacak.

10 Ağu 2012 - 00:00 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.