Emeklilerin zam oranları belli oldu

Türkiye'de sayıları yaklaşık 9 milyonu bulan SSK ve Bağkur emeklisinin maaşlarına 2015 yılı başında alacakları zam oranı belli oldu.

Açıklanan aralık ayı tüketici fiyatlarına göre emeklilerin yüzde 2,32 oranında zam alması gerekiyor. Hükümetin beklentinin altında açıklanan bu orana müdahale edip zam oranını arttırıp artırmayacağı merak konusu.

Aralık döneminde tüketici fiyatları endeksi eksi 0,44 olarak açıklandı.Emeklilerin maaş artışı yılın Temmuz-Aralık dönemindeki 6 aylık tüketici fiyatları endeksine göre hesaplanacağı düşünülürse milyonlarca hak sahibi Ocak ayında maaşlarına yüzde 2,32 zam alması gerekiyor, ancak bu oran yüzde 3 üzerinde beklenen zam ile büyük bir fark göstermekte.

Tüketici fiyatları Temmuz'da 0,45, Ağustos'ta 0,09, Eylül?de 0,14, Ekim'de1,90, Kasım'da ise 0,18 artarak 5 ayda toplam yüzde 2,76'yı bulmuştu. Aralık ayının açıklanması ise bu oran yüzde 2,32 oldu.

Vatan 

05 Oca 2015 - 12:32 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.