EKMEK ZAMLANDI

Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan, Sakarya'da 400 gram ekmeğin 1 liradan satıldığını belirterek, yapılan zamla 350 gramlık ekmeğin 1 liradan satılacağını söyledi.

Sakarya Esnaf Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan, yapılan zamla 350 gramlık ekmeğin 1 liradan satılacağını söyledi. Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan, Sakarya'da 400 gram ekmeğin 1 liradan satıldığını belirterek, yapılan zamla 350 gramlık ekmeğin 1 liradan satılacağını söyledi. Alişan, fırıncıların 2 yılı aşkın süredir ekmeğe zam talebinde bulunmadıklarını kaydederek, yasaların verdiği yetkiyle esnaf ve sanatkarların ürettikleri hizmet ve ürünlerin bedellerini kendilerinin belirlediğini ifade etti. Fiyat tespitinde üreticileri ve tüketicileri gözettiklerini anlatan Alişan, şöyle konuştu: 'Bu gerekçeler sonucunda 2 yılı aşkın süreden beri zam almayan ve maliyet dengelerindeki artış nedeniyle fırıncıların takriben yüzde 15 dolayında zam talepleri vardı. Biz de bunun uygun olacağını düşündük. Türkiye'nin bazı bölgelerine göre farklı maliyet faktörleri oluşuyor. Sakarya'da daha önce 400 gram ekmek 1 liraydı, şimdi ise 350 gram ekmek 1 liradan satılmaya uygun görüldü. Bunun sebebi gramın sabit kalması. Satışlardaki kuruşlu paraların alışverişlerde ciddi anlamda sıkıntı çekildiği konusunu arkadaşlarımız ortaya koydular. Eski kuruşlu paralara pek alışamadık. Zor olduğu için bunun çözümünün de gramajlarla değerlendirerek uygun olacağını düşündük.'

13 Eki 2010 - 00:00 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.