EĞİTİM HER ENGELİ AŞAR

EĞİTİM HER ENGELİ AŞAR Cumhurbaşkanlığı tarafından başlatılan engelli vatandaşlarımızın eğitimine yönelik "Eğitim Her Engeli Aşar Kampanyası" çerçeves...

EĞİTİM HER ENGELİ AŞAR Cumhurbaşkanlığı tarafından başlatılan engelli vatandaşlarımızın eğitimine yönelik "Eğitim Her Engeli Aşar Kampanyası" çerçevesinde Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün başlattığı "Eğitim her engeli aşar" kampanyasında 27 engelli ailesine seminer verildi. 8.5 milyon engelli vatandaşımızı yakından ilgilendiren ve Cumhurbaşkanı Hayrünnisa Gül'ün himayelerinde sürdürülen ve Yaklaşık 3 yıl devam edecek olan kampanya Özürlülerden Sorumlu Devlet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Beyaz ay Derneği işbirliği ile yürütülmektedir. Kampanya çerçevesinde Akyazı'da engelli öğrencilerin velilerine Paris İlköğretim Okulu Rehber öğretmeni Uğur Arslan tarafından verilen 8 saatlık verilen seminer tamamlandı. Seminere katılan 27 engelli ailesine sertifikaları Akyazı Öğretmenevinde düzenlenen törenle verildi. Törende konuşan Rehber öğretmen Uğur Arslan ilçede sürdürülmekte olan kampanyanın oldukça verimli geçtiğini belirterek okullarımızda oluşturulacak olan destek eğitim odalarının araç gereç ve çeşitli materyaller bakımından desteklenmesine ihtiyaç olduğunu söyledi ve bu konuda herkesin desteğine ihtiyaç olduğunu söyledi. Uğur Arslan engelli ailelerinin çok yorulduğunu onlara zaman zaman dinlenme imkanı sağlanmasının da projeye olumlu katkı vereceğine inandığını söyledi. Törende hiç okula gitmenmiş Hülya Bıçak adında bir bayan Kaymakam Erdoğan Beypınar ve Sakarya Beyaz Ay Derneği Şube Başkanı Ferruh Kaledibi'ne okuyup tarih öğretmeni olmak istediğini bu konuda kendisine yardım edilmesini söyledi. Her iki yönetici de Hülya Kayadibi'nin eğitimi için yardımcı olacakları sözünü verdiler. Törende konuşan bir engelli annesi verilen seminerlerden oldukça yararlandıklarını ifade ederek emeği geçen herkese teşekkür etti. Konuşmalardan sonra seminere katılan 27 engelli ailesine belgeleri Kaymakam Erdoğan Beypınar tarafından verildi. Sertifika törenine Kaymaka Erdoğan Beypınar, Kuzuluk Belediye Başkanı Bilal Soykan, Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Balcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Papatya, Sakarya Beyaz Ay Şube Başkanı Ferruh Kaledibi, İl Milli Eğitim Rehberlik Bölümü şefi Nazir Aktaş, Özel İdare Müdürü Cengiz Bilgin,okul Müdürleri ve engelli çocukların aileleri katıldı.

14 May 2011 - 00:00 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.