Eğitim Bir Sen'den Ak Parti'ye yaylım ateşi!

Eğitim Bir Sen Sakarya Şubesi son dönemde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan müdür atamalarında yaşanan skandallarla ilgili, Ak Parti hükümetine sert çıktı. Yapılan basın açıklamasında atamalarda 'siyasetçi,bürokrat,paralelci' üçgeninin kurulduğu ö

Eğitim Bir Sen Sakarya Şubesi'nin yaptığı basın açıklamasında, kısa bir süre önce Türkiye genelinde yapılan ve çok sayıda skandalın yaşandığı müdür atamalarıyla ilgili çeşitli eleştiriler yer aldı.

Atamalarda Ak Parti hükümetinin yandaşı olan isimlerin baraj puanını geçip müdür oldukları iddia edildi.

İşte Eğitim Bir sen Sakarya Şubesinden yapılan o basın açıklaması:

"Sakarya ilinde yıllardır paralel yapıyla mücadelesi ile tanınan sendikamız Ak partili bazı siyasetçiler, Aktif -Sen, Eğitim Sen ve Türk Eğitim Sen gibi sendikalar tarafından hedef seçildi.

Ak partili siyasetçiler, partilerini yok etmeye ve devleti ele geçirmeye çalışan paralel yapıyla mücadele edeceklerine sendikamızla mücadele etmeye çalışıyorlar. Bu siyasetçileri son güne kadar paralel yapının programlarında arz-ı endam etmelerinden ve paralel yapı seyahatlerinden çok iyi tanıyoruz.

Aktif -Sen, Eğitim Sen ve Türk Eğitim Sen ise müdürlük mülakat sürecini tıkamak için her türlü çirkefliğe imza attılar. Maalesef Ak partili bazı siyasetçiler sayesinde hedeflerine ulaştılar. Aldığımız bilgilere göre paralel sendika aktif sen üyeleri (yöneticileri mülakata girmedi girseydi muhtemelen onlarda geçerdi) ile Türk Eğitim Sen yöneticisi pek çok kişi , her gün bu süreçle alakalı küfürler savuran ve milli eğitim önünde hakaretler yağdırdıktan sonra barajı geçerek müdür olmaya hak kazandılar. Sahip çıkanlara hayırlı olsun!!!

Bürokrat olmak için Ak Partililere yalakalık yapıp, mülakat sürecinde bu adamların değirmenine su taşıyan bürokratlar kimlerin telkiniyle hareket ettiler? Yoksa birilerini görevden aldık sizleri de alırız baskısına mı boyun eğdiler? Koltukları, değerlerinden ve inançlarından değerli olan bu adamlar, hesabı devir değiştiğinde vermekten korkuyorlar da asıl hesaptan hiç mi korkmuyorlar.

Şimdi Sormak Lazım!

Sahip çıktığınız bu adamlar, okullarda paralel yapının en büyük para kaynaklarından olan yardımcı ders kitaplarını pazarlayan kişiler. Paralel yapının dershanelerine öğrenci gönderen, gezi olaylarını alkışlayan, çözüm sürecinden nefret eden ve baltalamak için her şeyi yapan bu adamlara Ak Partili olduğunu söyleyenler sahip çıkıyorsa, tuz kokmuştur. Partiden istifa edenlerden sonra tuzluklar içerde gizlice kalmış demektir.

Ak partiden beslenen bu siyasetçiler, "Yeni Türkiye" idealine ihanet demek olan bu eserin sahibi siz değilsiniz de kim? Sakarya?da oluşan bu durumu "Yeni Türkiye" hedefinin sahiplerine nasıl açıklayacaksınız?"

27 Eki 2014 - 11:01 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.